مربای گل محمدی تازه

سلام امیدوارم زندگی به کامتان شیرین باشد گفتم تا فصل گل محمدی تمام نشده مربای گل را بذارم یکی از قدیمیترین مرباها که الان هم در مراسم های ما در آذربایجان  استفاده میشود مربای گل است چون هم ظاهری خوبی دارد و هم عطر و بوی فوق العاده البته ما مربای گل را به سه روش تهیه میکنیم  1- گل تازه 2- گل خشک 3- گل قند که هر یک را به نوبت توضیح خواهم داد الان مربای گل تازه را توضیح میدهم راستی تا یادم نرفته بگم که ما در ترکی به گل سرخ میگیم ” قیزل گول

مواد لازم :

گل محمدی تازه ………………………………….نیم کیلو

شکر …………………………….یک کیلو (حدود 4.5 پمانه)

جوهر لیمو…………………………..یک قاشق مربا خوری

طرز تهیه :

ابتدا گلبرگها را از گل جدا میکنیم (ما به اصطلاح میگیم خندان میکنیم )سپس آنها را در سبدی ریخته و میشوییم باید مواظب باشیم که فشار آب زیاد نباشد چون گلبرگها ضربه می بینند

سپس در یک قابلمه 3 پیمانه آب وشکر را ریخته و می گذاریم تا شکر بجوشد و شربت به قوام آید

بعد گلبرگها را درون شربت ریخته و در همان لحظه جوهر لیمو را اضافه می کنیم و می گذاریم حدود 5 دقیقه بجوشد

در مرحله بعدی دم کنی را روی قابلمه گذاشته و حدود 2 الی 3 ساعت می گذاریم تا گلبرگها خوب دم بکشد و شربت خوب به خورد گلبرگها برود

که بعد از دم اینطوری میشه

مربای ما حاضر است

 سوال نکات مهم :

  1. نیازی به اضافه کردن رنگ خوراکی به مربا نیست زمانی که جوهر لیمو را اضافه می کنیم خودبخود رنگ گل تجزیه شده و رنگ زیبا و طبیعی به مربا می دهد
  2. در هنگام خرید گل بهتر است نوع مخملی و قرمزمتمایل به بنفش را که کیفیت بهتری دارد انتخاب کنید
  3. شربت ما زمانی قوام آمده است که اگر مقدار کمی از آن را در یک بشقاب کوچک یا نعلبکی بریزیم شیره به آسانی و روان حرکت نکند
  4. اگر جوهر لیمو در دسترس نداشتید  از یک قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کنید
  5. لازم نیست از گلاب استفاده کنید چون گل محمدی خود عطر و بوی کافی به مربا می دهد
  6. این مربا با کره گیاهی خیلی خوشمزه میشود در ضمن اگر می خواهیدشکل گلبرگها حفظ شود باید مربا را نجوشانید و به مدت طولانی دم بگذارید و هم اینکه شربتش بیش از حد قوام آمده باشدکه با گل خشک بیشتر جواب می دهد

                                             تقدیم به  شما عزیزان

***************************************************

مربای گل محمدی

مواد لازم:

 یك كیلو گل محمدی تازه
 دو كیلو شكر
2 شیشه متوسط گلاب
كمی گلبرگ رز آتشین برای خوشرنگ شدن رنگ مربا
نصف استكان كوچك آبلیمو

طرز تهیه:

گلبرگ های گل محمدی را تمیز كرده ، آنها را در آب فراوان بشوئید. سپس آنها را در صافی قرار دهید تا آب گلبرگ ها كشیده شود. شكر و گلاب را در قابلمه نسبتاً بزرگی ریخته و بگذارید شربت غلیظ شود. سپس بگذارید شربت كاملاً خنك شود. گلبرگ ها را در آن ریخته و گلبرگ های رز را هم در یك كیسه پارچه ای كوچك بریزید و در كیسه را بسته و در قابلمه قرار دهید . در ظرف را هم بگذارید تا گلبرگ ها با بخار بپزد و شربت آن قوام بیاید. آبلیمو را هم اضافه كنید و پس از این كه مربا خوشرنگ شد، كیسه را از مربا خارج كرده و شربت آن را امتحان كنید. در صورتی كه مربا آماده بود، ظرف را از روی حرارت بردارید تا خنك شود و بعد آن را در شیشه بریزید. لازم به تذكر است كه این مربا یكی از لطیف ترین و خوش عطرترین مرباهاست و برای پخت آن دقت زیادی لازم است. گلبرگ ها را پس از چیدن فقط یك روز می توان نگهداری كرد. برای پخت گلبرگ های خشك بهتر است پس از تمیزكردن و شستن، آنها را یك ساعت در گلاب خیس كنید تا برای پخت آماده شوند.

شربت گل محمدیمواد لازم:

نیم كیلو گل محمدی
2 كیلو شكر
یك لیوان گلاب
4 لیوان  آب
یك استكان آبلیمو

طرز تهیه:

 گلبرگ ها را تمیز كرده، بشویید. در یك قابلمه لعابی مقداری شكر بریزید و بقیه شكر را در لابه لای گلبرگ ها ریخته، آب را اضافه كنید. ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شربت به جوش آید. گلاب و آبلیمو را اضافه كنید و بعد از 10 دقیقه ظرف شربت را از روی حرارت بردارید. سپس آن را از صافی رد كنید و پس از خنك شدن شربت آن را در بطری بریزید. این شربت بسیار خوش رنگ و خوش طعم می باشد.