غذاهایی که مدافع مغر هستند

غذاهایی که مدافع مغر هستند

محققان در
راستای جستجوی درمانی قطعی برای بیماری آلزایمر شماری از مواد خوراکی
قدرتمندی را شناسایی کرده اند که می توانند به پیشگیری از این بیماری کمک
کنند.

به گفته محققان مواد خوراکی سرشار از آنتی اکسیدان و
مواد مغذی به پیشگیری از زوال عقل کمک می کنند. طبق توصیه محققان انجمن
آلزایمر آمریکا، افراد باید علاوه بر مصرف مواد خوراکی تقویت کننده مغز،
مصرف چربی های اشباع، کلسترول، قندهای تصفیه شده و نمک را نیز محدود کنند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، در حال حاضر چربی های اشباع و
چربی های ترانس از بزرگ ترین تهدیدها برای سلامت مغز بشمار می آیند.
مطالعات نشان داده اند ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر در بین افراد دارای
رژیم غذایی با بیشترین میزان چربی اشباع ۳ برابر بیشتر است و در افراد
مصرف کننده چربی های ترانس این ریسک ۵ برابر می شود.

در ادامه به مواد خوراکی که با تقویت مغز به مقابله با آلزایمر کمک می کنند اشاره می شود.

میوه های توتی

بلوبری، شاه توت، توت فرنگی و تمشک حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان
هستند که توانایی شان در تقویت قدرت مغز و مبارزه با رادیکال های آزاد مضر
به اثبات رسیده است. از آنجائیکه بدن انسان خودش آنتی اکسیدان تولید نمی
کند لازم است آن را از طریق منابع خوراکی یا مکمل ها بدست آورد.

ماهی سالمون

این ماهی حاوی بیشترین میزان اسیدهای چرب اُمگا۳ است که بسیار برای مغز
مفید است. بدن خودش اسیدهای چرب اُمگا۳ را تولید نمی کند از اینرو افزودن
آن به رژیم غذایی به تقویت قدرت مغز کمک می کند. اسیدهای چرب اُمگا۳ موجب
کاهش التهاب، کاهش ریسک بیماری قلبی، بهبود حافظه و عملکرد مغز، و مقابله
با نوسانات اخلاقی و افسردگی می شود. مصرف حداقل ۲ وعده (۱۰۰ گرم) ماهی
سالمون یا سایر ماهی های حاوی اُمگا-۳ نظیر هالیبوت، ماهی تن، خال مخالی و
ساردین در هفته توصیه می شود.

روغن زیتون

در سال ۲۰۱۵، تیمی از محققان مرکز پزشکی دانشگاه راش آمریکا برنامه رژیم
غذایی ای را برای کاهش ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر تا ۵۳ درصد طراحی
کردند. این رژیم موسوم به رژیم MIND شامل مقدار زیادی مواد خوراکی موجود در
رژیم مدیترانه ای و دوستدار قلب است که موجب کاهش ریسک بیماری آلزایمر در
بیماران مسن می شود. خاصیت روغن زیتون تصفیه نشده به خاطر وجود پلی فنول
های شناور در آن است. مطالعات نشان داده اند که این آنتی اکسیدان های
بالقوه موجب بهبود یادگیری و حافظه در موش ها شده و آسیب احتمالی به مغز را
برمی گردانند.

کلم پیچ و اسفناج

مصرف برگ های سبز ارتباط قوی ای با کاهش میزان زوال عقل دارد و کلم پیچ و
اسفناج از جمله مهم ترین سبزیجات مقابله کننده با افزایش سن هستند. این
دو سبزی سرشار از فولات و B۶، دو ویتامین اصلی در محافظت از مغز هستند.
مطالعات سال ۲۰۱۳ اثبات کردند که مصرف مکمل ویتامین B قادر به کُند کردن
روند چروکیدگی منطقه مغز مرتبط با بیماری آلزایمر است.

کلم پیچ هم حاوی ۴۵ فلاوونوئید متفاوت است که حاوی ویتامین K و سایر
ویژگی های ضدالتهابی و آتی اکسیدانی است. B۱۲ در کنار فولات و B۶ یک ترکیب
سه گانه برای مقابله با آلزایمر هستند. اما از آنجائیکه جذب ویتامین B۱۲
از طریق مواد غذایی دشوار است، مصرف مکمل ها می تواند به دستیابی به میزان
مطلوب کمک کند.

شربت افرا

مطالعه اخیر منتشرشده در سال ۲۰۱۶ نشان می دهد شیره افرا تاثیرات مفیدی
در حفاظت از سلول های مغز در مقابله با اسیب و صدمه دارد. شیره حاصل از
درخت افرا حاوی بیش از ۱۰۰ ویژگی سالم و ضدالتهابی است که می تواند مانع از
درهم پیچیدگی سلول های مغز در یکدیگر شود، پدیده ای که موجب افزایش ریسک
بیماری آلزایمر می شود.

چغندرقند

این سبزی قدرتمند حاوی نیترات است که موجب افزایش جریان خون به سوی مغز
می شود. چرخه یکنواخت خون حاوی اکسیژن موجب بهبود عملکرد مغز می شود.

پنجره
«سایر رسانه ها از نگاه بینا» یک جستجوگر و موتور هوشمند خبری است و
شبکه اطلاع رسانی بانک و بیمه ( بینا )، هیچگونه مسئولیتی در قبال متن
خبرها ندارد



مشغله فکری و سلامت مغز

تحقیقات جدید نشان می‌دهد مشغله بسیار زیاد برای سلامت مغز بسیار خوب است.

به گزارش خبرنگار مهر، مطالعات محققان دانشگاه تکزاس نشان
می‌دهد عملکرد شناختی و قابلیت‌های مغز افرادی که برنامه فشرده‌ای دارند،
بیشتر است و برنامه فشرده روزانه یکی از فاکتورهای سلامت مغز است.

به گفته محققان، افراد پرمشغله در تست‌های مربوط به حافظه، پردازش
اطلاعات و استدلال بهتر عمل می‌کنند. اما یافته‌های این مطالعه اثبات
نمی‌کند که پرمشغله بودن موجب باهوش‌تر شدن فرد می‌شود.

تحقیقات قبلی نشان داده بود افراد مسنی که فعالیت بیشتری از لحاظ ذهنی،
فیزیکی یا اجتماعی دارند، از عملکرد بهتر فکری هم برخوردار هستند و کمتر در
معرض ریسک دمانس یا زوال عقل قرار دارند.

دکتر سارا فستینی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «در این
مطالعه به مشغله ذهنی مفید اشاره شده و اکیدا توصیه می‌شود که مشغله توام
با استرس و تنش روحی، اثرات مخربی بر حافظه و عملکرد مغز دارد.»

محققان توصیه می‌کنند با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان چند کار را به طور
همزمان مدیریت کرد. مشغله‌های مثبت شامل پرداختن به امور‌ الهام‌بخش و
مفیدی است که با انگیزه انجام می‌شود و برای بدن و مغز مفید است.

در این مطالعه، ۳۳۰ مرد و زن در رده سنی ۵۰ تا ۸۹ سال از لحاظ میزان
پرمشغله بودن رده بندی شدند. همچنین از این شرکت‌کنندگان، تست‌های اندازه
گیری کننده حافظه، سرعت پردازش اطلاعات، استدلال و دایره لغت به عمل آمد.

در مجموع در این مطالعه مشخص شد هرچقدر افراد در زندگی روزمره
پرمشغله‌تر باشند، در تست‌ها عملکرد بهتری داشتند، مخصوصاً زمانی که از
آنها خواسته می‌شد تا یک واقعه خاص در گذشته را به خاطر آورند.

محققان به افراد و به ویژه افراد میانسال و سالمند توصیه می‌کنند که
برای داشتن ذهن قوی، همواره فعال بمانند و به انجام فعالیتهایي بپردازند که
سبب نرمش ذهن می‌شود. یکی دیگر از مزیت‌های فعالیت ذهنی، پیشگیری از افسردگی است.



ویدیو : غذاهایی که مدافع مغر هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Back To Top
free html hit counter