صنایع غذایی

پسته تازه سرطان‌زاست؟

در
حالی که اتحادیه خشکبار خبر از سرطان زا بودن پسته تازه می‌دهد که انجمن
پسته به عنوان تولیدکننده و صادرکننده این محصول این اظهار نظر را حاصل بی
اطلاعی می‌داند.

گویا
حواشی پیرامون محصول پسته پایانی ندارد و هر ساله موارد جدیدی مطرح می‌شود
که بازار این محصول را تحت تاثیر خود قرار دهد.  بعد از افزایش قیمت این
محصول در دو سال گذشته و تشکیل کمپین نخریدن این محصول امسال نیز از سوی
یکی از مسئولان اتحادیه خشکبار مطرح می شود که “پسته تازه نخورید” که در
نگاه اول به نظر می‌رسد این اظهار نظر با منافع صنفی وی گره خورده باشد و
تمایل به افزایش تقاضای مردم به سمت محصول فرآوری و خشک شده دارد اما در
این گزارش سعی می‌شود که بدون جهت‌گیری خاصی این موضوع بررسی شود.بنابراین
گزارش، این  پرونده با هشدار روز گذشته رئیس اتحادیه خشکبار مشهد به مردم
آغاز شد به طوری که وی از مردم خواست که  “پسته تازه نخورند زیرا سرطان
زاست”.ارزانی ممقانی با این توضیح
ادامه داده است که زمانی که پسته از روی درخت چیده می‌شود باید تا 24 ساعت
بعد پوست تازه آن از خود پسته جدا شود در غیر این صورت منبعی برای پرورش
قارچ‌های سرطانزای غیرقابل مشاهده خواهد بود. اما در مواردی مشاهده می‌شود
که تا یک هفته طول می‌کشد این محصول  به بازار آید.دبیرکل
انجمن پسته ایران در این ارتباط در گفت و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری
تسنیم  با رد این نظر گفت:  پسته تازه خوری 5 درصد تولید کشور را تشکیل
می‌دهد و مانند دیگر محصولات کشاورزی به سرعت به بازار مصرف عرضه می‌شود و
اینکه تولید کننده یا توزیع کننده‌ای بخواهد وقفه‌ای در عرضه ای آن به
بازار ایجاد کند، منطقی نیست. علی احمدیان افزود: هر شخص آگاهی می‌داند که باید برای جلوگیری از فساد، محصول خود  را به سرعت به بازار مصرف عرضه کند.وی
خاطر نشان کرد: در صورتی که پست تغییر شکل داده و دچار پوسیدگی شود مردم
خود به طور معمول تمایلی برای مصرف و خریداری آن ندارند و نباید به تشخیص
مردم توهین کرد.احمدیان گفت: از طرفی پوست پسته‌ای که شکاف نداشته باشد تا یک هفته بدون کوچک‌ترین عارضه‌ای ماندگاری دارد.وی اظهار کرد: هرمیوه‌ای که دارای پوسیدگی باشد حتما دارای عارضه بوده و پسته نیز از آن جدا نیست و مردم از مصرف آن خودداری می‌کنند.بنا
بر این گزراش، به طور معمول هر ساله حدود 10 در صد از بازار فروش  این
محصول در اختیار خشکبار فروشان و 5 درصد در اختیار باغدارن و توزیع‌کنندگان
این محصول است که این اظهار نظر‌ها می تواند تاثیر مستقیمی در جایگاه فروش
این محصولات داشته باشد.گفتنی است، زمان آغاز برداشت پسته به طور معمول از نیمه شهریورماه آغاز می‌شود و به مدت یک ماه تا 45 روز ادامه می‌یاید.

ایران
به عنوان بزرگترین صادرکننده  پسته،  85 درصد محصول خود را به خارج از
کشور صادر می‌کند که بخش عمده‌ای از آن بعد از اعمال تحریم‌ها به چین
می‌رود .



یک‌هفتم خرمای جهان در ایران تولید می‌شود

مدیرکل
دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد با بیان اینکه برداشت
رطب در استان‌های جنوبی آغاز شده است، گفت: باید با فرهنگ‌سازی خرما را
جایگزین مصرف قند در صنایع کنیم.

ابوالقاسم
حسن‌پور مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی
در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: سطح زیر کشت باغات خرمای
کشور حدود 240 هزار هکتار است و از این باغات سالانه یک میلیون تن خرما
حاصل می‌شود.
وی افزود: ایران اولین تولید‌کننده خرما و دومین صادرکننده آن در دنیا محسوب می‌شود.
حسن‌پور
با بیان اینکه با توجه به میزان تولید، ظرفیت قابل توجهی برای صادرات خرما
وجود دارد، افزود: اما سالانه فقط حدود 200 هزار تن از این محصول و
فرآورده‌های آن از قبیل شیره خرما به کشورهای مختلف صادر می‌شود و دلیل آن
هم کم بودن تقاضای خارجی است.
وی با بیان اینکه امکان صادرات حدود 500 هزار تن خرما و فرآورده‌های آن را داریم، گفت: اما تقاضای برای این محصول در دنیا کم است.
مدیرکل
دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد بیان داشت: سالانه حدود 7
تا 7.5 میلیون تن خرما در دنیا تولید می‌شود که حدود یک میلیون تن از آن
در ایران  تولید می‌شود.
حسن پور بیان داشت:
کشورهای عربستان سعودی، مصر، الجزایر، عراق، تونس، سوریه و … از جمله
کشورهای تولید‌کننده و صادر کننده خرما در جهان به شمار می‌روند.
وی
با بیان اینکه سرمایه‌گذاری برای صادرات خرما کاری زمان‌بر است، اظهار
داشت: امیدواریم با توافق هسته‌ای زمینه ورود به بازارهای اروپایی برای
صادرات بیشتر خرمای کشور فراهم شود.
حسن‌پور
تصریح کرد: البته اقداماتی برای صادرات به کشوری مثل روسیه انجام شده و
بخشی از خرما و فرآورده‌های آن به این کشور صادر می‌شود اما تلاش می‌کنیم
تا صادرات این محصول را به این کشور سردسیر افزایش دهیم.
وی
با بیان اینکه برداشت رطب در استان‌های جنوبی کشور آغاز شده است، تصریح
کرد: عمده باغات خرمای کشور در خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان و جنوب کرمان
و بیشتر آن در سیستان و بلوچستان است.
حسن پور
بیان داشت: صادرات رطب شرایط خاصی را برای حمل نیاز دارد و باید کامیون‌های
حمل دارای سردکننده باشند که با توجه به عدم برخورداری از این تجهیزات بخش
اعظم صادرات به خرما اختصاص دارد.
مدیرکل دفتر
میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد با بیان اینکه بخشی از خرمای
مضافتی بم از خانواده رطب محسوب می‌شود، گفت: حدود 10 درصد تولید خرمای
کشور را رطب تشکیل می‌دهد و بخشی هم از رطب مضافتی بم صادر می‌شود.
مدیرکل
دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد افزود: به دلیل صرفه‌
اقتصادی حاصل از تولید خرما در باغات خرما بسیار به ندرت تغییر کاربری
اتفاق می‌افتد.
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و
نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد با تأکید بر اینکه باید با فرهنگ‌سازی سرانه مصرف
را در داخل کشور افزایش دهیم گفت: باید محصولاتی که برای سلامتی مردم جامعه
مفیدتر هستند جایگزین مصرف محصولات مضر شوند.
وی
افزود: با فرهنگ سازی می‌توان خرما را جایگزین مصرف قند کرد، زیرا ساکاروز
موجود در قند بالاست و در بدن تبدیل به انسولین شده و موجب بروز بیماری
دیابت  می‌شود.
حسن‌پور بیان داشت: قندی که در
خرما موجود است  میزان ساکاروز بسیار پایینی دارد، بنابراین یک جایگزین
بسیار مناسب برای قند می‌تواند باشد.
مدیرکل دفتر
میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد گفت: همچنین در کشورمان مواد
دارای نشاسته بالا از قبیل سیب‌زمینی، برنج و نان بسیار است که همه اینها
زمینه‌های بروز دیابت را در افراد جامعه بوجود می‌آورد.

وی گفت: بنابراین باید با فرهنگ‌سازی در صنایع شیرینی‌پزی و نوشابه‌سازی به جای استفاده از قند از شیرینی خرما استفاده کنیم.



ویدیو : صنایع غذایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
free html hit counter