دانستنی ها درباره ریحان

thumbnail

دانستنی ها درباره ریحان

به گزارش“مینوجهان”به نقل از” آرمان کرمان “ ؛
از برگهای گیاه ریحان در آشپزی بسیاری از کشورهای دنیا استفاده می شود.
این برگها به صورت تازه، چاشنی غذا و یا به عنوان ادویه مورد استفاده قرار
می گیرد. بذرهای ریحان در آب متورم شده و لایه ای ژلاتینی دور آن را احاطه
می کند. در بسیاری از نوشیدنی ها و دسرهای آسیایی از بذر ریحان استفاده می
شود.

ریحان گیاهی علفی و یکساله به ارتفاع ۳۰
تا ۱۳۰ سانتیمتر است. برگهای آن متقابل، سبز روشن و نازک است. گلها کوچک،
سفید و در گل‌آذینهای خوشه ای قرار دارند. میوه ریحان از نوع فندقه است.
وقتی یک ساقه گل می دهد، تولید برگ در آن ساقه متوقف و آن ساقه چوبی می
شود. در این حالت میزان اسانس برگهای آن ساقه هم کم می شود. جهت جلوگیری از
این حالت باید مرتبا از شاخه ها سربرداری شود. ممکن است واریته های مختلف
ریحان عطر و طعم های مختلفی داشته باشند ولی شاخص ترین رایحه گیاه ریحان
ناشی از یوگنول است که در همه واریته ها مشترک است. دیگر ترکیبات ریحان
عبارتند از: سیترال، آنتول، کامفور، متیل کاویکول، سیترونلول، لینالول،
pinene، ocimene، terpineol، linalyl acetate، fenchyl acetate،
trans-ocimene و … . بر اساس ترکیبات شیمیایی موجود در ریحان آن را در ۴
گروه قرار می دهند: • فرانسوی: که مقدار فنل آن کمتر است. • Exotic :که بین
۴۰ تا ۸۰% متیل کاویکول دارد. • متیل سینامات: ۹۰% اتر • یوگنول
ریحان دارای ترکیبی به نام (E)-beta-caryophyllene یا به اختصار(BCP) است
که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد آرتروز است. مطالعات نشان می دهد که گیاه
ریحان آنتی اکسیدانت، ضدویروس و ضد میکروب است. علاوه بر این نشان داده شده
است که از ریحان می توان در درمان تومورهای سرطانی استفاده کرد. استراگول
موجود در ریحان دارای خاصیت ضدسرطانی است که خاصیت ضد سرطانی این ماده بر
روی موشها به اثبات رسیده است. با مطالعه بر روی موشها دیده شد که ریحان از
تجمع پلاکتها و لخته شدن خون جلوگیری می کند. در طب سنتی هند از ریحان به
عنوان داروی تکمیلی در درمان استرسها، آسم و دیابت استفاده می کردند. یک
مطالعه نشان داد که ریحان ضدقارچ و دور کننده حشرات است. مطالعه دیگری در
سال ۲۰۰۹ نشان داد که عصاره ریحان به شدت برای پشه ها سمی است.

از ریحان برای درمان دل درد، کاهش اشتها،
نفخ، مشکلات کلیوی، سرماخوردگی، زگیل و عفونتها استفاده می شود. از این
گیاه برای درمان جای نیش حشرات و مارگزیدگی هم استفاده می شود. برخی زنان
از برگ ریحان برای افزایش جریان شیر پس از زایمان استفاده می کنند. ریحان
منبع مناسبی برای تامین ویتامین c، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و آهن است.
بیماری پوسیدگی ناشی از فوزاریوم می تواند به محصول ریحان آسیب بزند.
پوسیدگی خاکستری ناشی از بوتریتیس نیز آسیب جدی به ریحان وارد می کند.
اخیرا کپک پودری به یکی از مشکلات عمده در ریحان تبدیل شده است که عامل آن
قارچی به نام Colletotrichum است. انگل سس از آفات مهم ریحان است که تنها
راه مبارزه با آن حذف فیزیکی آن است.

خواص ریحان,خواص داروئی ریحان

پودر برگ ریحان خشک شده می تواند برای مسواک زدن استفاده شود

ریحان بجوید
در صورت خام جویدن ریحان فواید زیادی نصیبتان می شود. این گیاه خواص زیادی دارد.

درمان طبیعی سرماخوردگی و گلودرد
ریحان خواص ضدباکتریایی دارد و مثل یک داروی ضدعفونی کننده عمل می کند.
همین امر به محافظت از بدن در برابر انواع عفونت ها کمک می کند. برگ ریحان
همراه با زنجبیل و عسل می تواند درمان مفیدی برای برونشیت، سرماخوردگی و
سرفه باشد. برای درمان گلودرد می توانید مقداری آب جوش را با ریحان مخلوط
کرده و میل کنید.

سفید کردن دندان ها
پودر برگ ریحان خشک شده می تواند برای مسواک زدن استفاده شود. خواص درمانی
این برگ به حفظ سلامتی لثه ها کمک کرده و با بوی بد دهان، درد و چرک دندان
مبارزه می کند. استفاده از برگ ریحان به صورت معمولی باعث از بین رفتن ۹۹
درصد باکتری ها و جرم های دهان می شود.

اگر از درد معده رنج میبرین …
بیماری های مربوط به معده مثل اسیدیته و یبوست می توانند با برگ ریحان
درمان شوند. ریحان باعث می شود فرد احساس نفخ کمتری کرده و سیستم گوارشی اش
تمیز بماند.

از بین بردن خارش پوست
می توانید برگ ریحان را به سادگی روی پوست بمالید تا خارشش از بین برود.
همچنین می توانید عصاره برگ ریحان را گرفته و با آبلیمو مخلوط کرده و روی
مناطق آسیب دیده بگذارید تا خارش از بین برود.

درمان جوش در یک دقیقه!
استفاده از ریحان یکی از قدیمی ترین روش ها برای درمان جوش است. مقداری
ریحان برداشته و با برگ چریش مخلوط کرده و با هم خرد کنید تا یک خمیر درست
شود. مقداری آبلیمو به این مخلوط اضافه کرده و روی جوش ها بگذارید. اجازه
بدهید خشک شود و بعد با آب ولرم بشویید. این درمان باعث از بین رفتن این
جوش ها می شود.

برگرداندن رنگ طبیعی پوست
از برگ ریحان برای صورتتان استفاده کنید تا درخشندگی و رنگ طبیعی اش
برگردد. چند عدد برگ ریحان خشک شده را پودر کرده و با مقداری گل سرشور
مخلوط کنید. این ماسک را روی صورت گذاشته و ۱۵ دقیقه بعد با آب بشویید. از
این ماسک دو بار در هفته استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

از بین بردن شوره سر
مقداری برگ ریحان را با میوه آمله مخلوط کرده و این خمیر را روی پوست سر
بگذارید. ۳۰ دقیقه صبر کرده و بعد بشویید. این روش خانگی برای درمان شوره
سر عالی کار می کند.

کنترل سطح کلسترول
سطح بالا کلسترول می تواند برای بیماران قلبی کشنده باشد و ریحان برای کاهش
کلسترول موثر است. وجود ویتامین C و آنتی اکسیدان ها باعث می شود ریحان
همان چیزی باشد که برای محافظت از قلب در برابر رادیکال های آزاد لازم است .

مضرات ریحان, نحوه کاشت ریحان

برگ ریحان را با خمیر چوب صندل مخلوط کرده و روی پیشانی بگذارید تا سردرد ضربان دار درمان شود
کاهش سطح اسیداوریک
مصرف منظم برگ ریحان همراه با عسل (صبح ها) کلیه ها را قوی کرده و سنگ کلیه
را از بین می برد. همچنین به کنترل سطح اسیداوریک در کلیه ها کمک می کند.

درمان سردرد
برگ ریحان را با خمیر چوب صندل مخلوط کرده و روی پیشانی بگذارید تا سردرد ضربان دار درمان شود.

کنترل دیابت
مصرف ریحان به کنترل سطح قند خون کمک می کند. پس هر صبح ۴ تا ۵ برگ ریحان بخورید.

باعث می شود سیگار را ترک کنید
هر باری که می خواهید سیگار بکشید، برگ ریحان بجوید. خواص آنتی اکسیدانی این گیاه باعث معکوس شدن صدماتی وارد شده به ریه ها می شود.
روشن کردن جای جوش
با برگ ریحان و یک کاسه آرد نخودچی یک خمیر درست کرده و آن را روی جوش ها
بگذارید. اجازه بدهید این خمیر خشک شود و بعد با آب گرم بشویید.

درمان خارش پوست سر
با استفاده از ریحان، چریش و گل بامیه یک خمیر درست کرده و روی پوست سر
بگذارید. آن را بعد از ۱۵ دقیقه بشویید. همچنین روغن ریحان برای قوی کردن
موها فوق العاده است.

مضرات :

از آنجایی که ریحان دارای استراگول است،
مصرف بلند مدت آن می تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد. به خصوص
مصرف روغن ریحان به صورت خوراکی توصیه نمی شود زیرا دارای مقادیر بالایی
استراگول است.
تکثیر گیاه ریحان در بهار و با استفاده از کشت بذر انجام می شود. بذرها
معمولا سریع جوانه می زنند. در مناطقی که سرمای بهاره دارند از نشاکاری
برای کاشت ریحان استفاده می کنند. در این مناطق وقتی خطر سرما رفع شد و
گیاهان به اندازه ای رسیدند که در هنگام انتقال آسیب نبینند آنها را به
زمین اصلی منتقل می کنند.

ریحان به سرما بسیار حساس است و بهترین
رشد را در آب و هوای گرم و خشک دارد. گیاه ریحان به نور کامل آفتاب برای
رشد نیاز دارد. برگهای زرد و کوچک در پایین ساقه نشان می دهد که گیاه در
شرایط استرس قرار دارد. این استرس می تواند ناشی از کمبود رطوبت و یا
حاصلخیزی پایین خاک باشد. گیاه ریحان به کود پتاسیم پاسخ رشدی خوبی می دهد و
عملکرد اسانس آن هم افزایش می یابد.



آشنایی با خواص و مضرات پسته

.پسته
رژیم غذایی سالمی برای قلب است که نمودار احتمال بیماری های قلبی عروقی را
در انسان کاهش می دهد. پسته غنی از آنتی اکسیدان لوتین است

در مطالعات اخیر که در دانشگاه دولتی
پنسیلوانیا انجام شده است پی بردند که خوردن روزانه چند مغز پسته (که دارای
ترکیبات سالم و رژیم کم چربی است) منجر به کاهش قابل توجه سطح کلسترول LDL
یا کلسترول بد خون می شود. کاهش سطح کلسترول بد به معنای باز ماندن شریان
های بدن و انجام کامل عمل خون رسانی قلب می شود.

نقل قول از تحقیقات دکتر پنی کریس –
اترتون: «در مطالعات ما نشان داده شد پسته رژیم غذایی سالمی برای قلب است
که نمودار احتمال بیماری های قلبی عروقی را در انسان کاهش می دهد. پسته غنی
از آنتی اکسیدان لوتین است. لوتین معمولاً در سبزیجات سبز رنگ و میوه های
رنگ روشن یافت می شود. پسته در بین آجیل های دیگر در سطح غذایی بالاتری
قرار دارد. لوتین پسته از کلسترولی که باعث بسته شدن شریانها می شود،
جلوگیری می کند.» حتی در مطالعه ای مقدار پسته خورده شده توسط داوطلبان را
افزایش دادند که آزمایش آنها نتیجه بهتری را نشان داد.

پسته و اروپا، منطقه خاور میانه  و آسیا
بر
اساس یک باور عمومی در مردان منطقه خاورمیانه و آسیا که پسته بیشتری در
رژیم غذایی آنها یافت می شود قدرت مردانگی و کیفیت اسپرم و نعوظ بیش از
مناطق اروپایی است. یونانی های باستان و رومی ها این مطلب را می دانند و آن
را ناشی از وجود پسته در غذاها و شیرینی های خود می دانند. واضح است که
بالا بودن خرد عمومی افراد سبب حفظ سلامتی افراد می شود.

داروی زندگی بخش
برای
حفظ سلامت بدن و افزایش قوای جنسی، پسته بو داده خشک (بدون پوست) بدون نمک
را به میزان یک فنجان پر و به همان مقدار عسل حیوانی طبیعی نیاز دارید.
عسل با کیفیت بالا بخرید. عسل و پسته را مخلوط کنید. سپس به مخلوط کن بزنید
و در لیوان دهن گشادی لبالب پر بریزید، این مخلوط بایستی سفت باشد. بدون
هیچ درپوشی، لیوان را در مقابل آفتاب به مدت یک هفته قرار دهید. بهترین ماه
برای ساخت این مخلوط، فصل تابستان است. این اکسیر بعد از یک هفته آماده
است.
هر روز صبح دو قاشق غذاخوری از این اکسیر را با چند قاشق ماست بخورید.
از واکنش و نتیجه این اکسیر مطمئن و مثبت نگر باشید.
پسته را در رژیم غذایی تان بیشتر کنید.

ما
توصیه می کنیم در کنار این اکسیر، روزانه در میان وعده ها یک مشت پسته بو
داده خشک بدون نمک بخورید. در این رژیم نه تنها به افزایش قوای جنسی تان
دست می یابید بلکه سلامت قلب شما، تضمین می شود. پیشنهاد غذایی دیگر اینکه
مغز پسته را به سالاد یا پنیر دلمه شده کم چرب اضافه کنید و با انگور (در
فصلی که انگور یافت می شود) بخورید.

گاه گاهی هم، اگر در محل زندگی
شما در دسترس است شیرینی میوه دار ترکی و منطقه شرقی ـ میانی که محتوی پسته
باشد را مصرف کنید. حتی با داشتن شکر، به اثر مثبت پسته بر کلسترول خون
دست می یابید. نتایج یک پژوهش در فاز حیوانی نشان داد: عصاره هیدروالکلی
صمغ پسته بر تسهیل روند خواب‌آوری، اثر ضد اضطرابی و شل کنندگی عضلانی
تاثیر مثبت دارد. استاد فارماکودینامی و سم‌شناسی مرکز تحقیقات علوم دارویی
و دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در پژوهشی اثرات تزریق داخل
صفاقی عصاره هیدروالکلی صمغ پسته بر شلی عضلانی، خواب و اضطراب بر روی موش
سوری را مورد بررسی قرار داده است.

در این پژوهش اثر صمغ پسته بر
تعادل حرکتی و شل کنندگی عضلانی به دو روش میله چرخان و بارفیکس،30 و 60
دقیقه پس از تزریق مواد بررسی شد. در آزمون خواب‌آوری، زمان شروع به خواب
رفتن و مدت زمان در خواب بودن 30 دقیقه پس از تزریق عصاره‌ها و مواد به روش
القاء خواب با تزریق پنتوباربیتال انجام شد. رفتارهای حرکتی موش‌ها با
آزمون جعبه باز و اثر ضد اضطرابی به روش ماز به علاوه‌ای، 30 دقیقه پس از
تزریق بررسی شد.

یافته‌ها نشان می‌دهد که صمغ پسته در دوزهای 11 و
5/0- 25/0 گرم بر کیلوگرم به طور معنی داری اثرات خواب آوری (افزایش طی
خواب در تمام دوزها و کاهش زمان شروع به خواب رفتن در دوز 1 گرم بر
کیلوگرم)، اثر ضد اضطرابی در آزمون ماز به علاوه، شل کنندگی عضلانی (در
آزمون بارفیکس و با دوز 1 گرم بر کیلوگرم) و کاهش فعالیت حرکتی با تمام
دوزها داشته است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که عصاره هیدروالکلی صمغ
پسته تاثیر مناسبی بر تسهیل روند خواب‌آوری، اثر ضداضطرابی و شلی عضلانی
دارد که ممکن است این ترکیب در کاهش اختلالات انقباضی عضلات، بی‌خوابی و
اضطراب مؤثر باشد.

پسته، عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار
از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است.در ادامه خواص مفید و دارویی
این میوه به همراه مضرات آن را بررسی خواهیم کرد.

پسته یکی از اعضای
مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با
پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می
آیند. چهار نوع پسته در ایران تولید می شود : فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی

 

خواص پسته, فواید پسته

جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است

نحوه مصرف پسته
پسته
را هم می توان به صورت خام  تازه مصرف کرد و هم به صورت میوه خشک شده.ب
رای اینکه طعم بهتری به این میوه دهند آن را با آب و نمک تفت میدهند تا
پسته شور را تهیه کنند.

در 100 گرم مغز پسته منابع زیر موجود است :
مواد نشاسته ای     15 گرم
آب          5/2 گرم
پروتئین    20  گرم
مواد چرب   54 گرم
کلسیم   130 میلی گرم
فسفر   500 میلی گرم
آهن    7/5 میلی گرم
پتاسیم  950 میلی گرم
ویتامین آ  230 واحد
ویتامین ب 1   0/7 میلی گرم
ویتامین ب 3  1/5 میلی گرم
 
خواص داروئی پسته
مصرف
پسته در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی تاثیر بسزایی دارد.همچنین
برای آرامش و تنظیم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و کلسترول بد را
کاهش می دهد.
 – مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
 – خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
 – مغز و ذهن را تقویت می کند.
 – برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
 – برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.
 – پسته معده را تقویت می کند.
 – برای تسکین سرفه مفید است.
 – اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
 – جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
 – جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.
پسته
چون حاوی مواد مغذی مناسب به همراه ویتامین ها بوده و کالری بالایی دارد ،
مصرف آن به ورزشکاران، دانش آموزان، نوجوانان به خصوص در سنین رشد و به
زنان باردار و شیرده توصیه می شود.

در صورت ادامه مصرف پسته در طولانی
مدت می توان به بهبودهای حاصل شده در فشارخون زمان خواب، واکنش عروق به
اضطراب و کنترل فشار قلب امیدوار بود.
 
– پسته طبیعتی گرم و خشک
دارد و حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته‌ای غنی و مواد
معدنی‌ای نظیر پتاسیم و منیزیم است که بسیاری از نیازهای بدن را تأمین
می‌کند.

– بعضی محققان عقیده دارند که پروتئین پسته به اندازه‌ای
است که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن
روی موجود در آن نیز در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن بسیار مؤثر است.


علاوه بر اینها وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش
بسیار مهمی در استحکام‌بخشیدن به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین درمان
بیماری‌هایی نظیر کم‌خونی‌های ناشی از فقرآهن داشته باشد.

خوردن
پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است ولی باتوجه به اینکه
خاصیت چاق‌کنندگی دارد، اگر رژیم دارید، اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید.


برای رفع طبیعت گرم پسته – که باعث ایجاد کهیر یا دانه‌های قرمز رنگ پوستی
می‌شود. – بهتر است آن را با برگه زردآلو، هلو یا انار ترش مصرف کنید تا
گرمی آن، قدری خنثی شود.

– برخلاف خود پسته، پوست آن خاصیت سرد و خشک دارد و مصرف آن برای تقویت معده و قلب توصیه می‌شود. در ضمن اسهال را نیز برطرف می‌کند.

علاوه بر اینها برای خوشبوشدن دهان و تقویت لثه‌ها می‌توانید پوست تازه پسته را جویده و برای مدتی در دهان نگه دارید.

نحوه مصرف پسته,خواص پسته

دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد

مضرات مصرف نادرست پسته
مغز
پسته یکی از منابع غنی اسیدهای چرب مفید است، اما مصرف آن به افرادی که
میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی شود، همچنین به دلیل هضم
دشوار آن برای معده مناسب نیست. خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه
های قرمز رنگ در پوست می شود .برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و
یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.
خوردن پسته برای اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماریهای نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه مضر می باشد.
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
 
خواص پوست سبز پسته

 – برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید.

– برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید.
 – بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است.
 – جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان می شود.
 – دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
 – دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.

خواص پوست سفید پسته
 پوست
سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است . برای درمان این بیماری
باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آنرا داخل لگنی بریزید وشخصی را
که این بیماری را درد برای چند دقیقه در آن بنشیند . باعث تسکین درد و
تخفیف بیماری می شود.

روغن پسته
از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگی به دست می آید که خواص غذایی و درمانی دارد.
روغن
پسته یک مرطوب کننده مطلوب بوده و به سرعت جذب می شود و حالت چسبندگی
ایجاد نمی کند و برای ماساژ صورت و بدن گزینه مناسبی است. اسیدهای چرب
امگا6 آن اثر زخم های ناشی از اعمال جراحی را از بین برده و از چین و چروک
دور چشم و صورت جلوگیری کرده و از همه مهم تر موها را شفاف می کند. مصرف
خوراکی این روغن نیز جنبه درمانی داشته و فسفر آن هوش و حافظه را افزایش و
اسیدفولیک آن به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین کمک می کند.


ویدیو : دانستنی ها درباره ریحان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Back To Top
free html hit counter