خواص روغن کنجد بر روی پوست

thumbnail

خواص کنجد-برای زیبایی بانوان و…

خوردن يك قاشق غذاخوري كنجد
موجب تامين 14 درصد از نياز كلسيم خانم‌ها شده و اگر آنها عادت به بلند
كردن ناخن‌هايشان داشته باشند با مصرف كنجد ناخن‌هايشان محكم‌تر شده و ترك و
شكنندگي بر روي اين عضو كه جزئي از زيبايي انگشتان است ديده نمي‌‌شود.

به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوري
آن رساندن 5 ميلي‌گرم روي را به بدن خصوصا پوست و مو و ناخن‌ها آسان
مي‌كند. شايد بدانيد كه كمبود روي چه اثراتي بر زيبايي دارد آكنه را كمتر
مي‌كند و از نازك شدن موها جلوگيري مي‌كند و مانع ريزش موها خصوصا در
خانم‌ها مي‌شود و در ضمن به دليل توام شدن اين ماده مغذي با ويتامين E اين
اثرات صد چندان شده و مي‌توان از خواص ضدچروك و سفيدكنندگي (ضدلك) اين
ويتامين استفاده كرد. حتما مي‌دانيد كه كنجد چربي بسياري دارد اما اين چربي
از نوع گياهي و چند باندي است. اين روغن داراي اسيدهاي چرب ضروري است كه
در ساختمان پوست به عنوان يك جز اصلي محسوب مي‌شوند و در صورتي كه كمبودي
از اين مواد مغذي ايجاد نشود پوست كاملا يكنواخت و نرم و لطيف به نظر
مي‌رسد و جالب است بدانيد كه وجود همين چربي‌هاست كه اگر با يك منبع
پروتئيني دريافت شود (كنجد به همراه چربي پروتئين قابل توجهي دارد) به
ترميم موهاي آسيب ديده پرداخته و از خشكي بيش از حد اين عضو نيز جلوگيري
مي‌كند و موجب راحتي افرادي مي‌شود كه سال‌هاست از خشكي مو رنج برده و
همواره از شانه زدن و رنگ كردن موهاي خشكشان مي‌هراسند. امروزه از روغن
كنجد خصوصا كنجد سياه در تهيه انواع فراوده‌هاي آرايشي و بهداشتي خصوصا
محصولاتي كه براي رفع انواع خشكي‌ها تجويز مي‌شوند استفاده مي‌شود. معمولا
در تركيب انواع كرم‌ها و ماسك‌ها و شامپو‌هاي ترميمي از اين روغن استفاده
شده تا خاصيت درماني آنها چند برابر شود. در آخر شما را با ماسكي كه با
روغن كنجد تهيه مي‌شود و براي تقويت موهاي خشك و آسيب‌پذير توصيه مي‌شود
آشنا مي‌كنيم.

قبل از هر چيز بايد بگوييم كه
شما مي‌توانيد از اين ماسك بسته به موهايتان هفته‌اي 1تا2 بار بعد از
شستشوي آنها در حمام استفاده كنيد. مواردي كه در تهيه اين ماسك استفاده
مي‌شوند شامل:

روغن كنجد2 قاشق غذاخوري

زرده تخم‌مرغ1 عدد

شير2 قاشق مربا خوري

آرد جوانه گندم2 قاشق غذا خوري

ابتدا مواد را كاملا مخلوط كرده
و بعد از شستشوي موها در حمام اين ماسك را بر تمام مو خصوصا پوست سر قرار
داده و كاملا با دو دست ماساژ دهيد. هر قدر ماساژ بيشتر باشد مواد آسان‌تر
نفوذ مي‌كنند. سپس با گذشت 10 دقيقه آنها را با آب ولرم آبكشي نماييد. در
ضمن اگر مي‌خواهيد مقدار زيادي از كنجد خام را به مدتي بيش از يك سال
نگهداري كنيد بايد آن‌را در داخل ظرف شيشه‌اي خشك و درب‌دار و دور از هر
گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشيد ذخيره نماييد. هميشه به خاطر
داشته باشيد كه در تكرار هر توصيه و عادتي زياده‌روي نكنيد حتي اگر اين
توصيه از سوي متخصصين مهم تلقي شود.

دانه های ریز، پهن و بیضی شکل
کنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذاهای آسیایی می بخشد و از اجزای
اصلی تاهینی(Tahini) و شیرینی خوشمزه ی خاورمیانه یعنی حلوا(Halva) می
باشد. تاهینی، خمیری تهیه شده از دانه های آسیاب شده ی کنجد است.

کنجد در طول سال قابل دسترسی است و بسته به انواع آن در رنگ های مختلف به ویژه سفید، زرد، سیاه و قرمز یافت می شود.

کنجد از قدیمی ترین چاشنی های
شناخته شده ای است که قدمت آن به 1600 سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد.
روغن کنجد به سختی تند می شود. نام علمی کنجد”Sesamun indicum” است.

کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. علاوه
بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم، منیزیم، آهن،
فسفر، ویتامین B1 ، روی و فیبرهای غذایی نیز منبع ارزشمندی به شمار می رود.

 

 

فیبرهای غذایی موجود در کنجد اثرات بسیار مفیدی دارند که شامل موارد زیر است:


– کاهش کلسترول خون در انسان

– حفاظت سلول های کبدی در مقابل آسیب های اکسیداتیو

– پیشگیری از فشارخون بالا در تحقیقاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است.

– افزایش ذخیره ی ویتامین E در حیوانات

 

 

املاح معدنی مفید موجود در کنجد

 

کنجد منبع بسیار خوبی از مس،
کلسیم، منیزیم و روی است. تنها یک چهارم لیوان از آن، قابلیت تامین 4/70
درصد مس، 6/31 درصد منیزیم و 1/35 درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه را دارد.

شیرینی کنجدی

 

مس: کاهش دردهای آرتریت روماتوئید


konjed.jpg

مس به دلیل حضور در بسیاری از
سیستم های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی ، نقش مهمی در کاهش درد و رفع
التهاب در بیماری های آرتریت روماتوئید دارد.

علاوه بر آن در فعالیت نوعی
آنزیم موثر است که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است. کلاژن و
الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگ های خونی، استخوان ها و مفاصل
مهم هستند.

 

منیزیم: سلامت عروق خونی و دستگاه تنفسی


همچنان که ذکر شد کنجد منبع خوبی از منیزیم است. اثرات مفید منیزیم به شرح زیر است:

 

– کاهش اسپاسم راه های هوایی در بیماری آسم

– کاهش فشار خون بالا (فشار خون بالا از عوامل موثر حمله های قلبی ، سکته ها و بیماری های قلبی در افراد دیابتی است.)

 

– پیشگیری از اسپاسم نوعی عروق خونی که در پیدایش حملات میگرن نقش دارند.

 

– ایجاد خواب طبیعی در زنانی که از عوارض یائسگی رنج می برند.

 

کلسیم: پیشگیری از سرطان روده، پوکی استخوان و میگرن


کلسیم از املاح معدنی مهم موجود در کنجد است. در مطالعاتی که اخیراً انجام شده است نقش موثر کلسیم در موارد زیر به اثبات رسیده است:

 

– حفاظت از سلول های روده در مقابل مواد شیمیایی سرطان زا

 

– پیشگیری از کاهش توده ی استخوانی که در یائسگی یا بیماری های خاصی مانند آرتریت روماتوئید مشاهده می شود.

 

– پیشگیری از سردردهای میگرنی

 

روی: حفظ سلامت استخوان ها

 

به دلیل تاثیر روی در چگالی
املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از “روی” را
به طور مرتب در برنامه های غذایی خود بگنجانند.

نان کنجدی

 

گرچه تصور بر این است که پوکی
استخوان اغلب گریبان گیر زنان سالمند می شود، اما حقیقت این است که مردان
سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند.

 

تقریبا 30 درصد شکستگی های
استخوان لگن در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال یک نفر
شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند.

 

در مطالعه ای که بر روی 396 مرد
در گسترده ی سنی 45 تا 99 سال انجام شد، مشخص شد که بین دریافت کم روی و
کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه ی لگن و ستون
فقرات ارتباط واضحی وجود دارد.

 

فیتواسترول ها: کاهش کلسترول خون


فیتواسترول های ترکیباتی هستند
که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با
دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول خون کاهش می یابد،
پاسخ ایمنی تقویت می شود و خطر بروز سرطان های خاص کاهش می یابد.

امروزه به دلیل خواص مهم
فیتواسترول ها، اقدام به استخراج آن ها از دانه های سویا، ذرت و گیاهان
دیگر می کنند و به عنوان افزودنی در تهیه غذاهای فرآوری شده به کار می
برند.

در گزارش هایی که در مورد میزان
فیتواسترول گیاهان ارائه شده است، معلوم می شود که کنجد، از غنی ترین مواد
غذایی از نظر فیتواسترول هاست. در هر 100 گرم از کنجد 400 تا 413 میلی گرم
فیتواسترول وجود دارد.

میزان فیتواسترول در پسته و
دانه های آفتابگردان از 270 تا 289 میلی گرم متغیر است و میزان آن در تخمه
های کدو تنبل عبارت است از 265 میلی گرم در هر 100 گرم.

 

 

نتیجه گیری

 

به منظور برخورداری از ارزش های
غذایی نهفته در کنجد، لازم است از این ماده ی غذایی به عنوان جزئی مهم از
چاشنی ها و طعم دهنده ها در برنامه ی غذایی خود استفاده کنید.

 



با این همه خواص هر روز هندوانه بخورید

داشتن پوستی درخشنده
هندوانه
سرشار از خواص ویتامین C و A است و این بدین معنی است که خوردن 2 تا 3 تکه
از هندوانه در روز می‌تواند برای پوست شما یک معجزه محسوب شود. دیگر خاصیت
خوردن مرتب این میوه این است که زخم و آسیب‌های پوست را سریع‌تر درمان
می‌کند چرا که دارای آمینو اسید است.

جلوگیری از خطر بیماری‌های قلبی و سرطان
هندوانه
دارای آنتی ‌اکسیدانی به نام لیکوپن است که رادیکال‌های آزاد و مضر را از
بین می‌برد به همین دلیل از وقوع سکته قلبی جلوگیری می‌کند و به کاهش خطر
سرطان پروستات هم کمک می‌کند. البته باید در نظر داشت که این خاصیت یک شبه
انجام نمی‌شود و باید مداومت داشته باشد.

 

هندوانه حاوی میزان بالایی از سدیم و
پتاسیم است به همین دلیل از بدن در برابر بیماری‌های مختلفی مانند آسم،
سکته قلبی و برخی سرطان ها مانند سرطان روده و سرطان پروستات محافظت
می‌کند.

حفاظت در برابر اشعه UV
به
دلیل این که هندوانه حاوی آب لازم ، فیبر همراه با رادیکال‌های آزاد نظیر
لیکوپن است ، پوست حدود 40% کمتر اشعه‌های UV را جذب کرده و برای مدت
طولانی‌تری شفاف و درخشان می ماند. بنابراین حتماً این میوه جادویی را هر
روز بخورید.

کاهش کرم‌ها از سیستم گوارشی
 آیا
تا به حال شنیدید که دانه‌های هندوانه را می‌توانید خرد کرده تفت داده و
مانند بادام زمینی مصرف کنید و یا حتی آن‌ها را در آب بجوشانید و مانند چای
مصرف کنید؟ می‌توانید برای کاهش کرم از سیستم گوارشی خود از دانه‌های
هندوانه کمک بگیرید.

کاهش خطر شکل گرفتن سنگ کلیه
خواص
مفید در خوردن مرتب هندوانه برای کسانی که دچار بیماری سنگ کلیه بوده و یا
کسانی که اغلب بیمار می‌شوند بسیار زیاد است. به دلیل آن که هندوانه حاوی
مقدار زیادی آب است ، به سختی تمایل به ایجاد سنگ کلیه دارد.

 

هندوانه ضدعفونی کننده بدن و پاک‌کننده
روده‌ها می‌باشد. و نیز هندوانه برای افرادی که ناراحتی کلیه و ناراحتی‌های
ادراری دارند بسیار مناسب است. این میوه برای ورم مثانه نیز بسیار مفید
است. و همچنین هندوانه برای گرفتگی کیسه صفرا مفید است.

• هندوانه می تواند به بهبود خشکی و درد ماهیچه ها کمک نماید.
هندوانه ممکن است بتواند به درمان اختلال نعوظ در مردان کمک نماید.
هندوانه می تواند به پیشگیری از بعضی از بیماری های قلبی و عروقی کمک نماید.
محققان معتقداند بهتر است بجای یخچال هندوانه را درون دمای اتاق نگهداری نمود.

 

خواص باور نکردنی هندوانه,خواص هندوانه

هندوانه می تواند به بهبود خشکی و درد ماهیچه ها کمک نماید

هندوانه این میوه‌ی سرخ آبدار کم کالری، منبع طبیعی از بهترین آنتی‌‌اکسیدان‌ها بوده که طبیعت فراهم کرده است.

میزان
مواد معدنی این میوه‌ی آبدار خیلی زیاد نیست اما با این حال حاوی پتاسیم،
منیزیم، کلسیم، فسفر و همچنین آهن، روی، مس و منگنز می‌باشد. هندوانه برای
کلیه‌ها مفید است و باعث تمیزی و سم‌زدایی آن‌ها می‌شود و میزان ادرار را
بالا می‌برد. میزان بالای فیبر موجود در این میوه برای افرادی که روده‌های
حساسی دارند و همچنین برای بچه‌ها بسیار مفید است. هندوانه همچنین حاوی
میزان زیادی آنتی‌اکسیدان مانند لیکوپن و بتاکاروتن می‌باشد.

همچنین
ماده ای به نام سیترولین که در هندوانه به فراوانی یافت می شود، مسئول
کاهش کلسترول، فشار خون، وزن و جلوگیری از تشکیل پلاک سرخرگی می باشد. در
واقع مصرف این میوه موجب کاهش آترواسکلروز (تصلب شرایین) می گردد.

هندوانه
از طریق کنترل وزن، سلامت قلب را بهبود می بخشد. همیشه سیب به عنوان
مشهورترین میوه در تامین سلامت بدن معرفی شده است، اما تحقیقات جدید نشان
می دهند که هندوانه نقش بسیار موثری در سلامت قلب و عروق ایفا می کند.

هندوانه
صدمات ناشی از استرس، استعمال دخانیات، سموم محیطی و داروها را کاهش
می‌دهد زیرا دارای مقدار زیادی ویتامین A، ویتامین C، بتاکاروتن و لیکوپن
می‌باشد. همچنین اشخاصی که به وسواس مبتلا هستند، چنانچه روزانه مقداری آب
پوست هندوانه را که با عسل طبیعی تهیه شده است بخورند ،‌ حالت وسواس آنها
برطرف خواهد شد.

هندوانه میوه‌ای است که مزاج سرد و تر دارد و رنگ
آن در ویتامینش تأثیری ندارد به همین دلیل، مهم این است که هندوانه کاملاً
رسیده و شیرین باشد.

هندوانه باعث رقیق شدن خون می شود و مصرف آن،
برای افرادی که خون غلیظ دارند مناسب است. همچنین چون برای تعدیل مزاج
مناسب است افرادی که صفرا در معده و کبدشان زیاد تولید می‌شود بیشتر از این
میوه مصرف کنند.

مصرف هندوانه برای افرادی که دارای بدنی لاغر، خشک و گرم هستند بهتر است چون جلوی ضعف آنها را می گیرد.

 

خواص درمانی هندوانه, فواید هندوانه

هندوانه باعث رقیق شدن خون می شود و مصرف آن، برای افرادی که خون غلیظ دارند مناسب است

 

مضرات هندوانه :
بهترین
زمان خوردن هندوانه را بین دو وعده غذایی است و مصرف هندوانه بلافاصله بعد
از خوردن غذا باعث اختلال هضم می‌شود و در حالت ناشتا مخصوصاً در هوای گرم
یا در هنگام تشنگی، مضر است.

خوردن هندوانه برای افراد سردمزاج یا
کسانی که معده سرد دارند مضر است و در طولانی مدت باعث ضعیف شدن عملکرد هضم
و درد مفاصل می شود بنابراین بهتر است این افراد به همراه هندوانه، عسل و
قند مصرف کنند.

علائم مشکل طحال بعد از خوردن هندوانه، احساس درد یا نفخ در محل چپ شکم و ایجاد تیرگی در رنگ بدن یا سفیدی چشمان است.

مصرف هندوانه در افرادی که آلرژی یا حساسیت فصلی یا غذایی دارند ممنوع است.


ویدیو : خواص روغن کنجد بر روی پوست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Back To Top
free html hit counter