برفک دهان؛ میوه بخوریم یا سبزی؟

thumbnail

برفک دهان؛ میوه بخوریم یا سبزی؟

بیماری برفک دهان در اثر فعالیت بیش از اندازه نوعی مخمر به نام کاندیدا
یا کاندیدا آلبیکانز  در دهان ایجاد می شود. کاندیدا به طور عادی بر سطح
خارجی پوست، در روده ها، دهان، گلو و انتهای روده زندگی می کند. در زنان،
کاندیدا، علاوه بر پوست و مکان های دیگر، در واژن هم رشد می کند.  کاندیدا
همواره بر روی بدن وجود دارد، بنابراین اگر رشد آن از حد خاصی بیشتر شود،
ایجاد مشکل کرده و بیماری کاندیدیازیس  را ایجاد می کند. در زمانی که بدن
ضعیف است و نمی تواند به خوبی در برابر باکتری ها، قارچ ها یا ویروس ها
دفاع کند، یا سیستم ایمنی بدن به درستی وظیفه اش را انجام نمی دهد؛ آماده حمله میکروب های مختلف هم خواهد شد.

رشد
بی اندازه ی کاندیدا می تواند علائم بالینی متنوع و دردناکی مانند:
ناتوانی در تمرکز، خارش، افسردگی، مشکلات گوارشی، خونریزی لثه، سرفه، درد
چشم و اختلال در سیستم ایمنی بدن را ایجاد کند. این علائم فقط به صورت جسمی
بروز نمی کند و حالت افسردگی نیز ممکن است در فرد ایجاد شود. لازم است ذکر
شود که این علائم، علائم کاندیدیازیس مزمن نیست. رشد مزمن کاندیدیازیس می
تواند به سری وسیعی از علائم فیزیکی و جسمی منجر شود؛ بنابراین توصیه می
شود هر چه سریع تر برای درمان این بیماری اقدام کرده و رژیم غذایی خاصی را
رعایت کرد.

رژیم کلی غذایی در هنگام ابتلا به برفک دهان

برای کنترل این بیماری روش هایی توصیه می شود. اول این که درمان با پروبیوتیک ها شروع شده و با رژیم حاوی قند اندک ادامه یابد. مصرف بیشتر میوه ها در رژیم غذایی مبتلایان به این بیماری ممنوع است. زیرا میوه ها منابع غنی قندهای طبیعی هستند؛ اما توصیه کلی ما این است که پیش از آغاز هر رژیم غذایی حتماً با پزشکتان مشورت کنید.

کاندیدا و مصرف میوه

کاندیدا
از قندها تغذیه می کند، بنابراین منطقی است که مواد غذایی که حاوی قندهای
طبیعی و مصنوعی هستند مصرف نشود تا بیماری زودتر بهبود یابد. این مسئله
خصوصاً در ابتدای ابتلا باید در نظر گرفته شود. مواد غذایی حاوی قند و
فروکتوز برای مبتلایان مضرند.

در زمان درمان
اولین مرحله رژیم، مصرف سبزیجات تازه، سالاد و سبزیجات پخارپز شده است. در
این مرحله مصرف میوه ها محدود به همان سه مورد است. مرحله بعدی که علائم
کاهش یافت، محدودیت ها هم کمتر می شود

توصیه می شود همه افراد از
مواد غذایی که حاوی قندهای افزودنی هستند همواره پرهیز کنند؛ اما در رژیم
غذایی فردی که مبتلا به کاندیداست، همه مواد غذایی طبیعی و یا فرآوری شده
حاوی قندهای طبیعی و غیرطبیعی ممنوع است، این مواد غذایی حتی شامل عسل،
محصولات لبنی و حتی آبمیوه ها نیز می شود.

از آن جا که محصولات غذایی کارخانه ای قندهای پنهان هم دارند؛ باید پیش از مصرف دقت کرد، مثلاً در تولید غلات صبحانه غلاتی مانند گندم، برنج، ذرت، ارزن، چاودار، گندم سیاه و … به کار می روند که نباید مصرف شود.

تنها
میوه هایی که مبتلایان به کاندیدا می توانند با خیال آسوده مصرف کنند،
میوه هایی هستند که به لحاظ علمی میوه اند؛ اما به علت نداشتن مزه ی شیرین،
آن ها را جزء سبزیجات در نظر می گیریم که شامل گوجه فرنگی، آووکادو و
زیتون است
. این ها قند اندکی دارند و در دوران بیماری که مصرف
میوه ها ممنوع است؛ می توان از این میوه های غیر شیرین خورد. همچنین باید
بدانید که میوه های خشک شده و
نیز کنسروی نیز نباید مصرف شوند. دقت کنید که پوست خیار، هویج، چغندر، همه
انواع قارچ ها، پوست سیب زمینی، و گوجه فرنگی های کنسروی نیز جزء مواد
غذایی هستند که نباید خورده شود.

خوردن دانه ها و آجیل هایی مانند
نارگیل، پسته، فندق، گردو و بادام زمینی ممنوع است. اما می توان حبوبات،
بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم، کرفس، خیار، کلم پیچ، پیاز، تربچه، جعفری،
اسفناج را به آسودگی مصرف کرد.

مدت رژیم غذایی

نیازی نیست
که در همه ی طول درمان میوه نخورید، بلکه فقط تا زمانی که علائم بیماری
کاهش پیدا نکرده اند میوه مصرف نکنید و پس از آن که پزشک به شما اجازه داد
به رژیم قبلی تان می توانید بازگردید.

در زمان درمان اولین مرحله رژیم، مصرف سبزیجات تازه، سالاد و سبزیجات پخارپز شده
است. در این مرحله مصرف میوه ها محدود به همان سه مورد است. مرحله بعدی که
علائم کاهش یافت، محدودیت ها هم کمتر می شود، اما مصرف میوه های
شیرین همچنان ممنوع است. این مرحله از چند هفته تا چند ماه طول می کشد.

بازگشت به مصرف میوه ها

این
که چه زمانی می توان دوباره میوه خورد بستگی به چند عامل دارد، مثلاً چه
قدر میزان عفونت زیاد بوده است؟ چه قدر پروبیوتیک ها و ضد قارچ ها در درمان
بیماری مؤثر بوده اند؟ و چقدر به رژیم غذایی تان پایبند بوده اید و رعایت
کرده اید؟

هر زمان احساس کردید رو به بهبود هستید و بیماری تحت
کنترل شماست، از میوه هایی با میزان قند اندک مانند سیب سبز شروع کنید، و
دقت کنید که پس از مصرف آن آیا علائم بیماری دوباره باز می گردد یا شدت می
گیرد؟ اگر علائم باز گشت یا شدت گرفت به این معنی است که نیاز است باز هم
رژیم بدون میوه را ادامه دهید و صبر کنید. به جز سیب سبز میوه هایی مانند گریپ فروت، طالبی، توت فرنگی هم می توان استفاده کرد.



در ستایش فلفل سیاه

فلفل سیاه از میوه‌ی خشک‌شده‌ی درخت فلفل (Piper nigrum) به دست می‌آید.
این گیاهِ بومی هند از خانواده‌ی Piperaceae است که از آن ادویه‌ی فلفل
سیاه تهیه می‌کنند. البته از طریق شیوه‌ها و روش‌های مختلفی از همین
میوه‌ها فلفل‌های مختلفی مانند فلفل سفید و فلفل سبز نیز تهیه می‌شود. برای
تهیه‌ی فلفل سیاه میوه‌های نارس درخت فلفل جوشانده و سپس در آفتاب به مدت
10 روز خشک می‌شوند. بعد از این مدت میوه‌ها خشک، سیاه و چروک می‌شوند و
ادویه‌ی مورد علاقه‌ی شما به دست می‌آید. برای آشنایی بیشتر با خواص این
ادویه‌ی مفید با ما همراه باشید.

 

اندر خواص فلفل سیاه

بدون
شک فلفل سیاه ادویه‌ی مورد علاقه‌ی همه نیست؛ اما افرادی از این ادویه
استفاده می‌کنند و به آن علاقه دارند معتقدند که این ادویه بسیار مورد
دلخواه است. باید بدانید که فلفل سیاه یکی از گیاهان دارویی و شفابخش
آیورودا (سیستم پزشکی، مذهبی و فلسفی هند) می‌باشد. این ادویه به همراه
فلفل قرمز و زنجبیل از ادویه‌های فوق‌العاده و درمانگر برای بهبود گوارش و تحریک متابولیسم بدن است.

«پی‌پرین»
موجود در فلفل سیاه از این ادویه ماده‌ای تقویت‌کننده معده، محرک،
تحریک‌کننده ترشح شیره‌ی معده، بهبوددهنده‌ی گوارش و همیار جذب مواد مغذی
ساخته است. در واقع ترکیبات این فلفل باعث می‌شوند که بدن ما به بهترین و
بیش‌ترین میزان خواص نهفته در مواد غذایی مصرف‌شده را جذب خود کند.

البته
حواستان باشد اگر دچار مشکلاتی مثل زخم معده، ورم معده یا بواسیر هستید
نباید از این ادویه استفاده کنید به خاطر اینکه باعث تحریک مخاط می‌شود.

 

فلفل سیاه همیار لاغری

فلفل سیاه خاصیت تولید حرارت دارد و برای همین باعث افزایش دمای بدن می‌شود. همین مسئله هم به لاغری کمک می‌کند. به خاطر اینکه متابولیسم بدن را بالا برده
و با چاقی مفرط نیز مقابله می‌کند. اگر رژیم لاغری دارید و یا نمی‌خواهید
چاق شوید از این ادویه در برنامه‌ی غذایی خود بیشتر استفاده کنید.

فلفل سیاه با التهاب‌های بدن که موجب مشکلات زیادی می‌شود مقابله می‌کند.

در واقع ترکیبات فلفل سیاه را جزو ضدالتهاب‌های طبیعی می‌دانند

فلفل سیاه ضدعفونی‌کننده و ضد افسردگی

فلفل
سیاه درعین‌حال ضدعفونی‌کننده، خلط‌آور و حتی محرک جنسی است. این ادویه‌ی
پرخاصیت برای مقابله با افسردگی نیز موثر است. به خاطر اینکه باعث افزایش
ترشح آندورفین در مغز می‌شود و مانند یک داروی ضدافسردگی طبیعی عمل می‌کند.

 

فلفل سیاه برای مصرف موضعی

از
فلفل سیاه همچنین می‌توان به صورت موضعی استفاده کرد. این فلفل حاوی
ترکیبی به نام «پی‌پرین» است که به نظر می‌رسد برای مقابله با بیماری
ویتیلیگو (نوعی اختلال در رنگدانه‌های پوستی) موثر بوده و همچنین به عنوان
ماساژ عضلانی برای آرامش و کاهش درد استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که
اسانس فلفل سیاه باعث افزایش تعریق شده و باعث پاک‌سازی و سم‌زدایی بدن می‌شود. به خاطر اینکه تعریق، سموم بدن را از طریق پوست دفع می‌کند.

 

فلفل سیاه و خواص گوارشی آن

فلفل
باعث تحریک ترشح آنزیم‌های گوارشی و صفراوی می‌شود. باید بدانید که یک
غذای حاوی فلفل سیاه خیلی راحت و سریع هضم و جذب بدن می‌شود و سریع‌تر از
روده‌ها عبور می‌کند. هندی‌ها فلفل سیاه را «آتش گوارشی» می‌نامند. در کشور
هند فلفل سیاه یکی از ادویه‌های پرمصرف و پرطرفدار است و بعد از آن
چینی‌ها دومین مشتری غذاهای تند برای هضم راحت غذا هستند.

فلفل سیاه

 

فلفل سیاه مفید برای روده‌ها

روغن
گیاهی فلفل و همچنین دانه‌های آن حاوی مولکولی به نام «پی‌پرین» هستند که
روده‌ها را فعال می‌کند به طوری که حرکت آن‌ها را راحت‌تر می‌سازد.

در طب سنتی از ترکیب گیاهان دیگر با فلفل سیاه برای درمان اختلال مربوط به روده مانند تنبلی روده استفاده می‌کردند.

 

فلفل سیاه منبع آنتی‌اکسیدان‌ها

پی‌پرینی که در برنامه‌ی غذایی جذب بدن می‌شود همچنین یک آنتی‌اکسیدان خوب محسوب می‌شود. این خاصیت فلفل سیاه با کلسترول بد خون
مقابله کرده و آسیب‌های ناشی از آن را کاهش می‌دهد. فلفل همچنین اکسایش و
آسیب‌های سلولی ناشی از مصرف زیاد و بیش از اندازه‌ی چربی را کاهش می‌دهد.

 

فلفل سیاه و خواص ضدالتهابی‌اش

فلفل سیاه با التهاب‌های بدن که موجب مشکلات زیادی می‌شود مقابله می‌کند. در واقع ترکیبات فلفل سیاه را جزو ضدالتهاب‌های طبیعی می‌دانند.

 

فلفل سیاه محافظ مغز شما

پی‌پرین
موجود در فلفل سیاه همچنین محافظ نرون‌ها یا همان سلول‌های عصبی است و از
آسیب آن‌ها پیشگیری می‌کند. بر اساس نتایج پژوهش‌های مختلف این ترکیبات
باعث بهبود حافظه نیز می‌شوند.

 

توجه توجه

مصرف فلفل سیاه در افرادی که معده‌ی حساسی دارند باعث تحریک آن می‌شود. توجه داشته باشید اگر از زخم معده رنج می‌برید نباید فلفل به خصوص فلفل سیاه مصرف کنید.



ویدیو : برفک دهان؛ میوه بخوریم یا سبزی؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
free html hit counter