انار میوه‌ای بهشتی است

thumbnail

5 میوه بهشتی در قرآن

یکی از انگاره‌هایی که مورد استفاده عموم حکمای اسلامی
قرار گرفته است، معرفی قرآن به عنوان کتاب تشریع در کنار طبیعت و عالم خلقت
به عنوان کتاب تکوین است.


تصویر 5 میوه بهشتی در قرآن

بر اساس این انگاره قرآن چیزی نیست مگر بیان آن‌چه در
عالم خلقت موجود است و آن چه انسان در سیر خود در این عالم بدان نیازمند
است. براین اساس قرآن کتابی است که از منظری فوق بشری حقایقی را که بشر به
آنها نیاز داشته در قالب الفاظ و کلمات بیان کرده است و در اینجا هر لفظ و
کلامی دارای اشاراتی است که برای صاحبان خرد قابل توجه است و آنان را به
اندیشه فرا می‌خواند.

از جمله اشاراتی که در قرآن قابل پیگیری و
بررسی است و می‌تواند در زندگی روزمره همگان را به کار آید اشارات قرآن به
میوه‌هاست که حتی در مواردی به شکلی جالب توجه با سوگند به برخی میوه‌ها
همراه شده است.

خداوند در قرآن به انجیر و زیتون سوگند خورده
(والتین و الزیتون/ سوره تین/ آیه1) و به مناسبت‌های دیگر از خرما، انگور،
انار و موز هم در قرآن سخن گفته شده است.

در وهله اول به نظر می‌رسد که آنچه در میان
این چند میوه مشترک است، دارا بودن خواص متعدد است. این میوه‌های خاص از
میان میوه‌هایی که در زمان و مکان خاص نزول قرآن در دسترس بوده است، بیش از
دیگر میوه‌ها دارای عناصر مفید و متعدد بوده‌اند و از این رو مورد توجه
قرآن نیز قرار گرفته و با تعابیری همچون «میوه‌های بهشتی» به گونه‌ای به
استفاده از آنها سفارش شده است. امروزه نیز تحقیقات علمی خواص متعددی را
برای این چند میوه شناسایی کرده‌اند که علاوه بر جنبه خوراکی از دیدگاه
دارویی و اثرات درمانی نیز قابل توجه هستند و بر همین اساس بوده و هست که
هم در طب سنتی و هم طب نوین برای درمان بسیاری از عارضه‌ها و بیماری‌ها
توصیه شده‌اند.

خرما

در قرآن بیش از بیست مورد با عناوینی همچون
نخل، نخیل، لینه و رطب، به خرما اشاره شده و از نوشیدنی فراهم شده از آن به
عنوان رزق نیکو یاد شده است (نحل/67). قرآن کریم آدمیان را به اندیشه در
خوشه‌های به هم پیچیده خرما و گونا‌گونی انواع آن (رعد/4، انعام/ 99، ق/10)
و همچنین نگریستن به باغ‌های سر سبز خرما به عنوان آیات الهی (یس/ 34)
فراخوانده است.

بر اساس تحقیقات انجام شده این میوه یکی از
بهترین منابع انرژی، سرشار از فیبر طبیعی و دارای ترکیبات روغن، کلسیم،
گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم است و مصرف آن به همراه
مقداری شیر برای افرادی که مدتی گرسنه بوده‌اند، توصیه می‌شود. خرما به
دلیل دارا بودن قند، چربی، پروتئین و انواع ویتامین‌های ضروری، بخشی از
رژیم غذایی سالم و ثابت شده است. در روایتی از علی(ع) آمده است: خرما
بخورید که شفای بیماری‌هاست و گفته شده خرمایی که شب در آب خیس و صبح مصرف
شود، برای قلب‌های ضعیف مفید است.

انگور

در قرآن بیش از ده بار با عناوینی همچون عنب و
اعناب به انگور اشاره شده و به تأمل در پدید آمدن و رسیدن آن (انعام/99) و
تأمل در کیفیت انگور‌ها (رعد/4) دعوت شده است. پدید آمدن انگور از
نشانه‌های خداوند معرفی شده (نحل/11 و یس/34) و همچون خرما، شربت انگور نیز
رزق نیکو خوانده شده است (نحل/67).

بنابر تحقیقات علمی، انگور تنها میوه‌ای است
که از نظر ترکیبات می‌توان آن را با شیر مادر مقایسه کرد. قند انگور به طور
مستقیم و آسان وارد خون و در عضلات و کبد ذخیره می‌شود، در حالی که دیگر
قندها اول باید به قند خون تبدیل و سپس وارد خون شوند. انگور تنها میوه‌ای
است که وقتی خشک می‌شود ارزش غذایی آن بالا می‌رود. این میوه برای سلامتی
قلب، ریه و کلیه مفید است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی برای
مبتلایان به اوره خون مناسب و سازگار است و پتاسیم زیاد آن به جبران ضعف
بدن کمک می‌کند. در روایتی از پیامبر آمده است: بهترین طعام شما نان و
بهترین میوه شما انگور است.

زیتون

زیتون و درخت آن دو بار به تنهایی و پنج بار
همراه با دیگر میوه‌ها همچون خرما، انار، انگور و انجیر در قرآن آمده است.
خوانده شدن درخت زیتون به عنوان یکی از نشانه‌های خداوند (نحل/11)، به کار
رفتن تعبیر «درخت زیتون مبارک و پربرکت» (نور/35) و سوگند خداوند به زیتون
(تین/1) از جمله این موارد است.

زیتون سرشار از ویتامین A و D، فسفر، پتاسیم،
گوگرد، منیزیم، کلسیم، کلر، آهن، مس و منگنز است و همچنان که الان دیگر
عموم مردم می‌دانند روغن آن یکی از مفیدترین روغن‌های گیاهی است. روغن
زیتون خاصیت ضدسم دارد و جدار روده‌‌ها و معده را از سموم و آلودگی‌ها پاک
می‌کند. گفته می‌شود که این روغن ملین و برای کبد مفید است و صفرا و شن
ریزه‌های کلیه را دفع، حرارت بدن را زیاد و لثه‌ها را تقویت و خون را صاف
می‌کند. در حدیث از حضرت رضا(ع) آمده است: روغن زیتون غذای خوبی است، دهان
را خوشبو و بلغم را بر طرف می‌سازد، رنگ صورت را صفا و طراوت می‌بخشد،
اعصاب را تقویت کرده، بیماری و درد و ضعف را از میان می‌برد و آتش خشم را
فرو می‌نشاند.

انار

انار سه بار در قرآن مطرح شده است؛ یک بار به
عنوان نشانه خداوند (انعام/99)، دیگر بار از انسان‌ها خواسته شده از انار
استفاده کنند (انعام/141) و سومین بار انار به عنوان میوه‌ای بهشتی معرفی
شده است (الرحمن/68).

635559943593550810.jpg

میوه انار همواره از زمان‌های گذشته برای
درمان بسیاری از بیماری‌‌ها مورد توجه پزشکان بوده و بوعلی سینا معتقد بوده
است که تمام قسمت‌های این میوه دارای خواص دارویی است. امروزه تحقیقات
زیادی درباره خواص انار و ترکیبات موجود در آن انجام شده که مؤید اثرات
مفید این میوه در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌هاست و از سوی دیگر به
علت وجود ترکیبات دارویی حتی از پوست آن در صنایع داروسازی استفاده می‌شود.

مصرف این میوه بدن را در مقابل بسیاری از
عوامل بیماری‌زا مقاوم می‌کند و برای بیماران قلبی بسیار مفید است. از
پیامبر اکرم(ص) نیز نقل شده است که، انار شیرین بخورید چرا که دانه‌ای از
آن نیست که به معده برود و درد و ناراحتی را از بین نبرد. امام علی(ع) نیز
فرموده است: به کودکانتان انار بخورانید، زیرا قدرت تکلم آنها را سرعت می
بخشد. آن حضرت همچنین در حدیث دیگری فرموده است که انار را با پیه آن و
پوست زرد و ضخیمی که روی دانه‌های انار قرار دارد، بخورید.

انجیر

انجیر یک بار در قرآن کریم مطرح و به آن
سوگند یاد شده است (تین/1) و به همین دلیل آن سوره به نام سوره انجیر
نام‌گذاری شده است.انجیر منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و
ویتامین‌های B, C و A است. انجیر منبع غنی از یک نوع فیبر غذایی است که نقش
عمده‌ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد. از این میوه همچنین می‌توان در
رژیم‌های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی، کاهش وزن و دیابتی استفاده کرد.

635559943577484664.jpg

مصرف انجیر برای رفع برخی از زگیل‌ها نیز موثر است.این میوه در طب سنتی
نیز برای درمان بیماری‌هایی از سوی پزشکان استفاده می‌شده و در حدیثی از
حضرت رضا(ع) آمده است: انجیر بوی بد دهان را از بین می‌برد، لثه‌ها و
استخوان‌ها را محکم می‌کند، مو را می‌رویاند، درد را بر طرف می‌سازد و با
وجود آن نیاز به دارو نیست و نیز فرمود: انجیر شبیه‌ترین به میوه بهشتی است
.



انار میوه‌ای بهشتی است

نام میوه‌یانار در قرآن سه مرتبه در سوره‌های الرحمن(آیه 68) و انعام(آیه‌های 99 و 141) ذکر شده است. قرآن ازانار به عنوان میوه‌‌ای یاد کرده است که در بهشت در دسترس مؤمنان قرار می‌گیرد.

[categoriy],خواص انار ,خواص دارویی انار ,فواید انار

خواص
سبزیجات,خواص انار ,خواص دارویی انار ,فواید انار ,خاصیت انار ,انار در طب
سنتی ,فواید درمانی انار ,مضرات انار ,فوائد انار , انار ,طب سنتی ,خواص
سبزیجات ,خواص میوه جات , خواص انار در طب سنتی ,فواید انار در طب سنتی

85 درصدانار آب و 10 درصد آن را قندهای ساده تشکیل می‌دهد.  5‌/‌1 درصد پکتین دارد که حاوی چند نوع فیتواستروژن و برای دستگاه گوارش مفید است.انار خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – خوبی از ویتامین‌های B1، B2، B9 و ویتامین‌های C و K می‌باشد.

انار خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – غنی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که نتایج تحقیقات اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد مصرف میوهانار و انگور قرمز و سبزیجات که حاوی پلی‌فنولیک هستند به میزان قابل‌توجهی از میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی ـ عروقی، سکته‌های مغزی و سرطان‌های
مختلف می‌کاهند. مواد آنتی‌اکسیدان از طریق تخریب رادیکال‌های آزاد حاصل
از متابولیسم در بدن تأثیرات مفید خود را اعمال می‌کنند. در سال‌های اخیر
مطالعات فراوانی در زمینه تأثیر بالقوه آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنولیک در
مجامع علمی مختلف انجام شده که نتایج این مطالعات مزایای فراوان مصرف میوه‌هایی که دارای رنگدانه قرمز هستند را نشان می‌دهد. انار، انگور قرمز و توت‌فرنگی ازجمله این میوه‌ها به شمار می‌روند.انار در این میان به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از این ترکیبات پلی‌فنولیک بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

فولات یا ویتامین B9 در برگ سبزیجاتی مانند اسفناج یا حبوبات مانند عدس و لوبیا و آب پرتقال وجود دارد. اخیراًانار و آبانار هم به عنوان خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات
و سلامت – ی غنی از فولات شناخته شده است. فولات نام شیمیایی این ویتامین و
به شکل‌های شیمیایی مختلف وجود دارد. اسیدفولیک، پایدارترین شکل فولات است
که به صورت مکمل یا افزوده ‌شده در غذاهای غنی‌شده وجود دارد. نقش این ماده در بدن مهم است. فولات به تکامل طبیعی لوله‌های عصبی جنین
در ماه‌های اول دوران حاملگی و همچنین به رشد سریع سلول‌های عصبی در دوران
کودکی و دوران حاملگی کمک می‌کند. همچنین این ویتامین برای تشکیل تمام
سلول‌های بدن ضروری است چون به صورت کو آنزیم در تولید DNA که مولکول حاوی
خصوصیات توارثی است نقش دارد و به جلوگیری از جهش و تغییرات DNA کمک کرده و
از بروز سرطان جلوگیری می‌کند. فولات برای تشکیل هموگلوبین و تولید گلبول قرمز خون لازم و ضروری است. کمبود فولات باعث کم‌خونی و کمبود گلبول‌های قرمز می‌شود. فولات برای از بین رفتن غلظت هموسیستین خون مورد نیاز است.

هموسیستین یک نوع اسیدآمینه است که در خون
وجود دارد و افزایش آن باعث تنگ یا گشادشدن دریچه قلب، سکته قلبی و
بیماری‌های قلبی می‌شود. کمبود فولات باعث بروز برخی ناراحتی‌های روحی ـ
روانی مانند زودرنجی، فراموشی و برخی ناراحتی‌های گوارشی و بی‌اشتهایی می‌شود.

فولات همراه با ویتامین B12 و ویتامین C به هضم غذا کمک کرده و قدرت مغز را در سالمندان تقویت می‌کند. طی تحقیقاتی افزایش فولات در رژیم غذایی سالمندان از آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می‌کند.

* ترکیبات پلی‌فنولیکانار 15 تا 30 برابر در از بین بردن و خنثی کردن رادیکال‌های آزاد موفق‌تر عمل می‌کند به همین سببانار در مقایسه با انگور و چای سبز تا 3 برابر بیشتر موثر است.

* همچنین برخی میوه‌ها مانندانار حاوی فرم طبیعی آسپیرین و سالیسیلات هستند. به این ترتیب خطر تشکیل لخته خون، سکته و تصلب شرایین را کاهش می‌دهند و برای کاهش حملات قلبی مفیدند.

*انار در پیشگیری بیماری‌های قلبی ـ عروقی موثر است. نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانهانار
در افرادی که به درجاتی از تنگی و گرفتگی شریان کاروتید یا عروق کرونر
دچار بوده‌اند طی چند سال، 30 درصد کاهش در ضخامت چربی عروقی داشته‌اند.

*انار به علت خاصیت ضدالتهابی در کاهش فشار خون نیز مفید است. در مطالعه‌ای مصرفانار به کاهش 20 درصد فشارخون منجر شده است.

*انار به علت وجود مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان‌های مختلف روی پیشرفت سرطان و پیشگیری از سرطان نیز موثر است. محققان در یک مطالعه که در نشریه معتبر سرطان چاپ شده به تعدادی از افراد مبتلا به سرطان پروستات روزانه یک لیوان آبانار دادند. با اندازه‌گیری P.S.A آنتی‌ژن اختصاصی پروستات
نتایج دلگرم‌کننده‌ای به دست آمد. این افراد از درمان دیگری استفاده
نمی‌کردند. دکتر پن توک، اورولوژیست و رئیس تیم تحقیقاتی اظهار امیدواری
کرد شاید در آینده وجود آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد
از بروز سلول‌هایی از جمله با اتصال به DNA از ایجاد تأثیرات سرطانی شدن جلوگیری کند.

* در بیماران دیابت ی احتمال بروز بیماری‌های قلبی و تصلب شرایین بسیار بالا است. نتایج تحقیقات در بیماران دیابت ی نشان داد مصرفانار با وجود 10 درصد مواد قندی که دارد نه‌تنها باعث افزایش قند خون نمی‌شود بلکه در بهبود وضعیت قلبی ـ عروقی و پیشگیری از صدمات ناشی از قند خون بالا و اکسیداسیون چربی خون عروق نیز مفید است. افراد دیابت ی می‌توانند روزانه یک لیوان آبانار را جزو برنامه غذایی خود داشته باشند.

 
دانشمندان برایانار خواص و آثار ذیل را برشمرده‌اند:

1- مصرفانار شیرین برای معالجه ضعف و لاغری شدید بسیار مفید است.

2- جوشانده پوست و گلانار به علت داشتن تانن قابض است و لذا در مورد اسهال خونی و خونریزی‌های شدید استعمال می‌شود.

3-انار به علت داشتن پتاسیم و منیزیم در شستشوی خون موثر است و چون فعالیت کبد را زیاد می‌کند، در احتقان کبد موثر بوده و در رفع اوره و کلسترول و دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون نقش مهمی ایفا می‌کند.

4-انار ضد سرماخوردگی است.

5-انار به عنوان مفرح مصرف می‌شود.

6-انار اشتهاآور است و بهتر است قبل از غذا مصرف شود.

7- مصرفانار بوی بد دهان‌ را از بین می‌برد.

8- مصرفانار در معالجه راشیتیسم (نرمی استخوان)، کم خونی و ضعف اعصاب موثر است و به بدن نیرو می‌بخشد.

9- پوست و ریشهانار برای دفع کرم کدو مفید است. جوشانده پوست یا ریشهانار
را برای دفع انواعی از کرم‌ها می‌توان مصرف کرد به این صورت که سه مرتبه
در روز خورده شود، البته باید قبلاً 24 ساعت آن را در آب خیس کرد. انتخاب
ریشه تر یا خشک تفاوتی ندارد.

10- مصرفانار شیرین تقویت کننده کبد و در معالجه یرقان (زردی) مفید است.

11- مصرفانار شیرین صدا را صاف می کند و سرفه را تسکین می‌دهد.

12- مصرفانار ترش و شیرین باعث تسکین خارش‌های بدن می‌شود. البته زیاده‌روی در مصرفانار ترش ایجاد زخم معده می‌کند.

13- مصرفانار ترش زخم‌های دهان را درمان می‌کند، برای این منظور باید روزی چند بار آبانار ترش را در دهان نگاه داشت.

14- ربانار از آبانار قوی‌تر و بهتر است و غم و اندوه را برطرف می‌کند.

15- ربانار بر طرف کننده تشنگی شدید و رفع کننده التهاب افراد تب دار می‌باشد.

16- گل انار، اسهال ساده را درمان می‌کند، برای این منظور باید گلانار را به صورت جوشانده یا دم کرده تهیه نمود و مانند چای با کمی شکر روزی سه مرتبه، یک فنجان میل نمود.

17- مالیدن جوشانده یا دم کرده گلانار برای التیام جراحات موثر است.

18- مصرف و دم کرده یا جوشانده برگانار به صورت مصرف چای، ضد استفراغ، اشتها آور و مقوی معده است.

19- درد نیمه سر(میگرن) با خوردن دم کرده یا جوشانده برگ درختانار درمان می‌شود.

20- مصرف دم کرده یا جوشانده برگانار مانند چای، کم خونی، ضعف شدید پس از بیماری‌ها و خستگی شدید را بر طرف می‌کند.

21-انار خون را تصفیه می‌کند و تقویت کننده قلب است و اگر پیش از غذا خورده شود اشتها باز می‌شود.

22- خوردنانار از ابتلا به بیماری قند جلوگیری می‌کند.

23- خوردنانار باعث تصفیه و معتدل ساختن کبد می‌شود.

24-انار ترش و شیرین حرارت معده و غلیان و فشار خون را فرو می‌نشاند.

25- برای درمان صفرا، ناراحتی معده، تب‌های صفراوی، یرقان، خارش و ناراحتی‌های پوستی می‌توان آبانار ترش و شیرین را با پیه آن و شکر خام بهم بمالند و معجونی تهیه کنند که مقدار 5 تا10سیر آن برای مداوای امراض فوق بسیار مفید است.

26- گلانار جهت درمان خونریزی لثه‌ها و زخم‌های دهان مفید است.

27- خوردن آبانار شیرین مخلوط با شکر و نشاسته برای درمان درد سینه و سرفه کاملاً موثر است.



ویدیو : انار میوه‌ای بهشتی است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Back To Top
free html hit counter