روش پخت نان شیرمال

نان شیرمال

 

شیرمال

 

نان شیرمال

 

آرد گندم ۳ لیوان سرخالی  .  شیر ۱ لیوان  .  شکر ۱/۲ لیوان  .  کشمش ۱/۲ لیوان

تخم مرغ ۱ عدد  .  پودر خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری  .  کره ۱۰۰ گرم  .  نمک مقداری

 

شیرمال

 

طرز تهیه : پودر خمیر مایه را با ۲ قاشق آب گرم ( داغ نباشد ) و نصف قاشق شکر مخلوط کنید و ۵ دقیقه بگذارید بماند.

 

درون کاسه ای تخم مرغ ، کره آب شده ، شیر ، شکر ، خمیر مایه اماده و مقدار بسیار کمی نمک ( نوک قاشق ) مخلوط کنید سپس آرد را قاشق قاشق اضافه نمائید تا خمیر لطیفی بدست بیاید و در آخر نیز کشمش را اضافه کنید.

 

شیرمال

 

خمیر را پس از آماده شدن مقداری ورز دهید ( خمیر لطیف است و ممکن است کمی چسبناک باشد اما نیازی به افزودن آرد اضافه نیست ) ، نرمی خمیر باید مانند نرمی لاله گوش باشد.

 

خمیر را پس از اینکه کمی ورز دادید به مدت ۳ ساعت استراحت دهید ( برای استراحت دان خمیر باید داخل کاسه ای بزرگ را چرب کنید ، خمیر را کف کاسه قرار دهید و روی ان را ۳ ساعت بپوشانید ) ، پس از این مدت زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید.

 

شیرمال

 

سه قسمت از خمیر را
بصورت نوارهای بلندی حالت دهید سپس بصورت گیس بافت ببافید ، میتوانید
انواع مدل ها مانند گل ، اشکال هندسی ، حیوانات و … را با خمیر درست کنید.

 

برای رومال مقداری کره آب شده و ۱ زرده
تخم مرغ را مخلوط کنید و با قلمو روی خمیرها بزنید ، در صورت تمایل
میتوانید مقداری کنجد نیز روی ان بپاشید ، خمیرهای آماده را درون سینی فر
قرار دهید و ۲۰ دقیقه به خمیرها استراحت دهید ( برای پوک شدن نان شیرمال
این استراحت لازم است ).

 

پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل
با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت ۱۵
دقیقه قرار دهید ، در پایان پخت میتوانید گریل بالا را ۲ دقیقه روشن کنید
تا روی نان ها طلایی شود ، نان ها را پس از خنک شدن سرو کنید.

 

شیرمال

 

نکته ها : خمیر را تا حدی باید ورز دهید که مواد باهم ترکیب شوند ، ورز دادن بیش از حد موجب خشکی خمیر و ترک خوردن نان ها خواهد شد.

 

در صورت تمایل میتوانید مقدار شکر را ۲ برابر کنید ، استفاده از کشمش اختیاری میباشد و بجای آن از گردو هم میتوانید استفاده کنید.

 



خواص بی نظیر نان کنجدی

 خواص بی نظیر نان کنجدی برای بهره مندی از خواص بی نظیر کنجد می توان
آن را در ترکیب انواع سالادها، نان ها و غذاها به کار برد. زیرا کنجد خواص
درمانی چشمگیری دارد

یک متخصص تغذیه به زنان و نوجوانان توصیه کرد تا برای تأمین آهن، روی، کلسیم و امگا۳ مورد نیاز بدن خود، کنجد مصرف کنند.

مرتضی صفوی کنجد را برای سلامت پوست و مو و کمک به طی دوران رشد در نوجوانان مفید دانست.

وی گفت: از آنجایی که کنجد دارای امگا۳ است، برای سلامت پوست و مو بسیار مفید است و مصرف آن می‌تواند به داشتن پوستی شاداب بینجامد.

به
گفته این متخصص تغذیه، کنجد همچنین دارای آهن، روی و کلسیم است و به همین
دلیل خوراکی مناسبی برای نوجوانان برای طی دوران رشد محسوب می‌شود.

وی در این زمینه گفت: به علت داشتن آهن، روی و کلسیم، مصرف حلوای تهیه شده از کنجد را برای نوجوانان و زنان توصیه می‌کنم.

صفوی
همچنین به ارزش غذایی نان‌های کنجدی نیز اشاره کرد و افزود: اگر کنجد
استفاده شده در نان، از کیفیت بالایی برخوردار باشد، قطعاً ارزش غذایی نان
را افزایش می‌دهد و توصیه می‌شود که هموطنان از نان‌های کنجدی استفاده
کنند.

وی تاکید کرد: اما اگر کنجد یا خود نان دچار سوختگی شود، ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد و حتی می‌تواند سرطانزا نیز باشد.

این متخصص تغذیه زمان مناسب برای پخت کنجد را ۳ تا ۴ دقیقه عنوان کرد و تذکر داد: در تهیه نان کنجدی حتماً به سلامت کنجد استفاده شده در آن توجه شود.


    ویدیو : روش پخت نان شیرمال
این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b