خواص کرفس

خواص کرفس در طب سنتی

کرفس گیاهی است علفی، به ارتفاع ۲۰ تا ۶۰ سانتی متر که ساقه ای منشعب دارد .قسمت مورد استفاده این سبزی قسمتهای مختلف آن به ویژه ریشه و برگ آن است . در بسیاری از مناطق ایران از جمله در سیستان ، خوی و بندر عباس می روید.

[categoriy],خواص کرفس ,خواص دارویی کرفس ,فواید کرفس

خواص
سبزیجات,خواص کرفس ,خواص دارویی کرفس ,فواید کرفس ,خاصیت کرفس ,کرفس در طب
سنتی ,فواید درمانی کرفس ,مضرات کرفس ,فوائد کرفس , کرفس ,طب سنتی ,خواص
کرفس ,خواص کرفس جات , خواص کرفس در طب سنتی ,فواید کرفس در طب سنتی

عصارهکرفس به عنوان ملین برای اینکه به روده های خسته و پیر کمک شود ، توصیه می شود که هر روز یک لیوان عصارهکرفس مصرف شود . از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می شود ( برگها را همیشه مصرف کنید )
کرفس مواد مضر را دفع می کند

کرفس کلیه و مثانه را تمیز می کند . از تولید سنگ کلیه و مثانه جلوگیری می کند و ملین است دانشمندان بر این عقیده اند کهکرفس بهترین ماده غذایی است برای عفونت مجاری ادرار و اسید اوریک بالا از طریق تمیز کردن کلیه و مجاری ادرار. ترپین ماده معطرکرفس که مانع ماندن سنگ کلیه در مجاری ادرار و یا آلودگی میکروبی و درد می شود .
علاوه بر آن پتاسیم در غده و تنه آن جریان ادرار را تحریک و کلیه و مثانه را تمیز می کند. بیش ازهمه برای بیماران نقرسی مفید است . زیرا در خون این افراد اسید اوریک با غلظت بالا غالباً دیده می شود . روغن اتری که درکرفس وجود دارد باعث گشاد شدن مجاری کلیه می شود بطوریکه اسید اوریک بهتر دفع میگردد. آلودگی میکربی ضعیف درروده نیز در اثر ترپین از بین می رود .کرفس باعث تحریک شدیدتر روده شده و سایر ناراحتی هایی از این قبیل دراثر خوردنکرفس بهبود می یابند .

کرفس بوی بد دهان‌ را ازبین می برد

تجربه نشان داده است که یک وعده غذا یکرفس دار بوی بد دهان‌ را از بین می برد. عصارهکرفس به عنوان ملین
برای اینکه به روده های خسته و پیر کمک شود ، توصیه می شود که هر روز یک لیوان عصارهکرفس مصرف شود . از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می شود ( برگها را همیشه مصرف کنید ). از دیگر خواص کرفس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– تقویت کننده معده
– تقویت کننده اعصاب
-آبکرفس خام در مان خوبی برای گرفتگی صداست .


فواید فراوان آب کرفس

برگ

خواص کرفس,کرفس,مصرف کرفس,آب کرفس,فواید فراوان آب کرفس,تغذیه

کرفس حاوی مقدار قابل توجهیویتامین A ( بتاکاروتن ) است در حالی که ساقه آن مقالات پزشکی و بهداشتی – ویتامین های B6 ,B2 ، B1،ویتامین C و همچنین پتاسیم ، اسید فولیک ،کلسیم ، منیزیم ، آهن ، فسفر ، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروری است.
هورمون های گیاهی موجود در کرفس به همراه روغن های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین ها کرفس را به معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقت می تواند داروی هر دردی باشد.

آب کرفس و پوست و مو

از آن جایی که کرفس سرشار از انواع ویتامین ها از جمله ویتامین آ، ب و ث می باشد و در آن املاح نیز به مقدار زیاد نهفته است می تواند مکمل خوبی برای زیبایی پوست و مو نیز باشد.
شما با نوشیدن یک لیوان آب کرفس فقط دو یا سه روز در هفته نه تنها می توانید بهسلامتی قلب، معده و روده
های تان کمک کنید بلکه اگر این کار برای شما مثل یک عادت شود علاوه بر
سلامتی اندام های مهم درونی خود به شادابی و جوان نگه داشتن پوست و موی تان
نیز کمک کرده اید و اثرات مفید آن را در همان روزهای اول خواهیددید.
ویتامین C و انواع ویتامین های B موجود در آب کرفس برای از بین بردن جوش ها و لکه ها و کلسیم موجود در آن سبب رشد وترمیم مو و ناخن ها خواهد شد و علاوه بر آن آب کرفس
میل تان را به خوراکی هایشیرین و انواع شیرینی ها که عامل مهمی در جوش زدن
و ایجاد لکه ها خواهند بود کم کرده و شما را در داشتن پوستی بدون جوش و
سالم و زیبا یاری خواهد کرد.
آب کرفس و فشار خون :

تحقیقات نشان می دهد مصرف روزانه آب کرفس به مدت یک هفته ، تاثیر فوق العاده ای روی پایین آوردن فشارخون خواهد داشت. آب کرفس مُدر است؛ پتاسیم و سدیم موجود در آب کرفس تنظیم کننده های قوی مایعات بدن هستند و به تولید ادرار کمک می کنند و بدن را از وجود مایعات اضافی خلاص می کنند.
ماده شیمیایی Phthalides موجود در کرفس سبب آرامش بافت ها و ماهیچه های بدن و عروق می گردد و نرمی و انعطاف مخصوصی به آن ها می دهد. به همین جهت خون به آسانی در عروق گردش کرده و به تمام بافت ها می رسد. در ضمن این ماده شیمیایی سبب کاهش ترشح هورموناسترس در بدن نیز می شود.
جالب این که در موقع مصرف مداوم آب کرفس فشار خون در حد طبیعی باقی می ماند و بیشتر از آن کاهش نمی یابد که خود یکی از شگفتی های طبیعت این سبزی است.
آب کرفس و سرطان :

طبق یافته های محققان در دانشگاه نیو جرسی ، کرفس دارای ترکیباتی است که از پخش سلول های سرطانی پیشگیری می کند و دارای ترکیبی به نام استیلنیک (acetylenic) است که رشد سلول های تومور را متوقف می کند.
از طرفی به گزارش نچرال نیوز ، لوتئولین(Luteolin) که به مقدار اندکی در نعناع وجعفری وجود دارد به میزان قابل ملاحظه ای در کرفس وجود دارد که با دارا بودنآنتی اکسیدان قوی می تواند صدمات ناشی از تخریب سلولی را جبران کند.
آب کرفس حاوی هشت گروه از مواد ضد سرطان است.
آب کرفس و التهاب مفاصل :

آب این گیاه در موارد التهاب مفاصل و انقباض عضلانی ماهیچه استفاده می شود و همچنین سختی التهابات در بیماری هایی مانند آسم و آرتروز را کاهش می دهد. از طرفی دانشمندان اعلام کرده اند که کرفس با تأثیر فوق العاده خود می تواند بر مغز که هسته دستگاه عصبی است ، تأثیر گذاشته و سیستم ایمنی بدن
را تقویت کند ؛ بدین ترتیب تورم و درد در نواحی مختلف بدن که حاکی از
عملکرد نا موفق سیستم دفاعی است کاهش می یابد و بیماری هایی مانند نقرس و
تورم های مفصلی نیز خفیف تر می شود.
Polyacetylene موجود در کرفس و آب کرفس پر قدرت ترین ماده شیمیایی ضد التهاب بدن است و می تواند عوارض و دردهای مفاصل به خاطر روماتیسم یا آرتروز ، آسم ، نقرس و ناهنجاری های ریوی را کاهش دهد.
در یک بررسی جالبی بر روی آب کرفس
معلوم شده که ماده شیمیایی Luteolin می تواند شروع و عملکرد عوارض التهاب
را که در مغز سرانجام می گیرد کنترل و خنثی کند و در نهایت بدن را در برابر
بروز التهاب محافظت کند.
آب کرفس و کلسترول :

تحقیقات نشان داده اند که وجود ترکیب شیمیایی در کرفس ، به نام بوتیل فتالید(Butylphthalide) باعث کاهش سطحکلسترول بد خون (LDL) می شود.
آب کرفس و بی خوابی :

این سبزی به خاطر داشتن روغن
های طبیعی و ضروری و املاح و ویتامین ها و هورمون های گیاهی سبب نوعی
آرامش در بدن می شود و سیستم مغز و اعصاب را تسکین می دهد. به همین جهت
خوردن کرفس به افرادی که دچار عوارض کم خوابی و بی خوابی هستند توصیه می شود.
آب کرفس و کنترل وزن :

با مصرف روزانه آب کرفس ، ولع خوردن شیرینی جات ، از بین می رود. به عبارت دیگر طبیعت این سبزی به علت تمام نعمت های موجود در آن بر روی هورمون اشتها و گرایش به مواد قندی اثر گذاشته و در نهایت از زیاد شدن وزن بدن جلوگیری می کند.
آب کرفس و سنگ های مجاری ادراری :
مصرف آن به شدت به افراد در گیر با سنگ کلیه و سنگ های مجاری ادراری توصیه می شود.
آب کرفس از بین برنده ی قوی سموم بدن و به دنبال آن شکستن و حذف سنگ ها در بدن می شود.
آب کرفس و یبوست و هضم غذا :

برای این که به روده های خسته و پیر کمک شود ، توصیه می شود که هر روز یک لیوان عصاره کرفس مصرف شود. از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می شود. دقت داشته باشید که در آبگیری حتما برگ ها را همیشه مصرف نمایید.
آب کرفس به علت داشتن املاح و ویتامین ها و همچنین فیبر با کیفیت بالا از بروزیبوست جلوگیری می کند و حرکت روده ها را تنظیم می کند ، در این صورت مصرف مقداری کرفس به همراه وعده های غذایی می تواند موجب بالا رفتن قدرت هضم و جذب غذا شده و مقدار زیاد تری از مواد غذایی موجود در رژیم غذایی را از طریق جدار روده وارد سیستم خون و لنف کرده تا در سوخت و ساز پیچیده آن ها در سلول ها موثر باشد.

* آب کرفس به صورت قرقره برای رفع گلو درد مفید است و خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی دارد و همچنین آب کرفس برای رژیم های غذایی کاهش وزن مفید است.



    ویدیو : خواص کرفس
این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b