خواص شويد

خواص دارویی شوید

نحوه استفاده : گیاه آن در سبزیجات مصرف میشود و تخم آن خواص زیادی دارد که در زیر به آن اشاره خواهد شد :
خواص : شوید Dill
نام علمی Aniethum graveolens
گیاه شناسی
شوید
گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز میرسد . ریشه
آن راست و مخروطی شکل و سفید است . این گیاه در اکثر نقاط دنا منجمله
قسمتهای جنوب اروپا ،‌مصر ،‌آمریکا و چین پرورش داده می شود .
میوه شوید بیضوی
،‌مسطح وب طول ۴ میلیمتر و عرض ۳ میلیمتر است . رنگ آن قهوه ای روشن و در
سطح آن برجستگیهایی برنگ زرد و در کناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد
روشن دیده می شود .

[categoriy],خواص شوید ,خواص دارویی شوید ,فواید شوید

خواص
سبزیجات,خواص شوید ,خواص دارویی شوید ,فواید شوید ,خاصیت شوید ,شوید در طب
سنتی ,فواید درمانی شوید ,مضرات شوید ,فوائد شوید , شوید ,طب سنتی ,خواص
شوید ,خواص شوید جات , خواص شوید در طب سنتی ,فواید شوید در طب سنتی

خواص داروئی:
تخم شوید اثرات درمانی زیادی دارد منجمله بعنوان ضد تشنج ،‌ضد درد، نفخ شکم ، ادرار آور و برای تقویت معده بکار می رود .
برای کسانیکه اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترین دارو است زیرا اشتها را زیاد کرده معده را تقویت می کند و انرژی به بدن می دهد . تخم شوید را می توان برای ناراحتی معده ، بی خوابی و ضد گاز معده بکار برد . خانمهای شیر ده که شیر آنها کم است باید حتما روی چند بار دم کرده تخم شوید یا در تخم شوید بخورند و در غذای خود مصرف کنند بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد .
طب گیاهی ایران خواص زیادی را برای شوید قائل است مثلا در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شوید استفاده می کردند که اثر تسکین فوری دارد .
از شوید برای
دل درد در حیوانات نیز استفاده می شود ودام داران قدیم بخوبی به این موضوع
واقف بودند . مثلا برای گوسفند و بز کافی است که مقدر ۳۰ گرم تخم شوید به آنها داد که نفخ و دل درد را ساکت کنند .
در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاهدارند بهترین درمان شوید است . این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند .
در چین حتی شوید را برای کمردردهایی که بعلت انقباض عضلانی باشد بکار میبرند .
یک نسخه قدیمی چینی برای باد فتق نیز از تخم شوید استفاده می کنند
همچنین افرادی که دارای بیماری چربی خون میباشند از علف شوید و تخم آن برای درمان بیماری استفاده نمایند که نحوا استفاده تخم شوید به صورت جوشانده میباشد که روزانه باید به مقدار دو استکان مصرف نمایند و عرق شوید یک استکان بعد از نهار و شام.


زعفران ایرانی، طلای سرخ جهان

چه آب وهوايى براى كشت زعفران مناسب است؟
زعفران گياهى
است گرمسيرى و در نقاطى كه آب وهوايى معتدل داشته باشد و داراى تابستان
هاى گرم و خشك و آفتابى و پاييز و زمستان نسبتا ملايم دارد به خوبى رشد مى
كند. موضوع کاشت زعفران ممكن است در همه شرايط صادق نباشد زيرا احتمال دارد
گياه زعفران به صورتى با محيط سازگار نشود. چنانچه در همدان كه در رديف
شهرهاى سردسيرى ايران است زراعت زعفران نتايج رضايت بخشى داده است.

 

كشت زعفران,زعفران ایرانی,گل زعفران

 روش کاشت زعفران در ایران

 
گل زعفران هديه اى به انسان:
با چيدن گل زعفران هديه اى به انسان عرضه مى شود كه با لطافت و بوى خوشش خستگى كار روزانه را از تن آن ها بيرون مى كند.

ديگر با زعفران ایرانی نگران سفره غذاى خود نباشيد:

کاشت زعفران,گل زعفران,زعفران ایرانی

 با استفاده از زعفران ایرانی میتوانید به سفره غذایی تان رنگ دهید

زعفران به جهت طعم، بو و رنگ و رنگ
زرد خاص خود به عنوان يك افزودنى در سفره غذايى هر ايرانى نقش مهمى را ايفا
مى كند. زعفران ایرانی در غذاها به ويژه همراه با برنج مصرف مى شود.

اندامهاى مختلف گیاه زعفران یا طلاى سرخ:

کاشت زعفران,گل زعفران,زعفران ایرانی

 زعفران ایرانی، کیمیایی که رنگ می بخشد

چمچه: اولين اندامى كه از زعفران در سطح خاك ديده مى شود و زعفران در برخى ارقام بلند يا متوسط يا كوتاه ديده مى شود.

برگ: زعفران برگ هاى نوك تيزى دارد كه روى آنها تيره تر و زيرشان روشن تر است.

كلاكه: كلاكه زعفران سه شاخه است، طول آن ها نسبت به گلبرگ متفاوت است و لبه آن حالت چين خورده دارد.

خامه زعفران: زرد رنگ است كه در برخى گونه ها كم رنگ يا پر رنگ مى باشد. اين تفاوت رنگ به نسبت كارتنوييد موجود در آن بستگى دارد.

گلبرگ يا كاسبرگ: گلبرگ زعفران هر كدام سه تا و ضخامت آن ها مى تواند كم يا زياد باشد.

سوخ( پياز): پياز زعفران ممكن است گرد يا تو رفته باشد و داراى الياف قهوه اى رنگ است كه بسيار فشرده بوده و رنگ سفيد پياز به وضوح ديده مى شود.

زعفران ایرانی، کیمیایی که رنگ می بخشد

روش دم کردن زعفران:
زعفران
را با یا بدون قند و شكر ساييده و در آن سه قالب يخ مى اندازيم، ميگذاريم
در هواى آزاد تا آب شود. وقتى كاملا حل شد آن را در شيشه كوچك ريخته و در
يخچال نگهدارى مى كنيم اين زعفران بسيار خوشرنگ خواهد شد و هر زمان خواستيم
استفاده مى كنيم. كسانى كه در مناطق مرطوب هستند بايد زعفران را قبل از
ساييدن ٣٠ ثانيه در ماكروويو گرم كنند تا خشك شود بعد آن را سرد و بعد پودر
كنند.

يك فنجان سلامتى با زعفران ایرانی (طلاى سرخ):

روش دم کردن زعفران,دمنوش زعفران,زعفران ایرانی

 با استفاده از زعفران ایرانی میتوانید یک دمنوش گیاهی تهیه نمائید

چاى زعفران از تجمع كلسترول در رگ ها
جلوگيرى مى كند و به اين ترتيب از بيمارى هاى قلبى جلوگيرى مى كند. زعفران
حاوى موادى است كه به آن كروستين مى گويند كه فشار خون را پايين مى آورد به
اين ترتيب از بيمارى هاى قلبى جلوگيرى مى كند.

كاهش در قاعدگى:
چاى زعفران به عنوان يك محرك براى تحرك قاعدگى در زنان كه عادت ماهيانه ى
منظم ندارند بسيار مناسب است. دم كرده ى گياه زعفران براى كاهش خون ريزى
رحم، كاهش درد ناشى از قاعدگى به كار برده مى شود.

كسانى كه از بى خوابى رنج مى برند مى توانند با يك فنجان چاى زعفران ایرانی يك خواب راحت داشته باشند.

از طرز تهيه دمنوش زعفران تا خواص زعفران و موارد منع مصرف زعفران:
طرز تهيه دمنوش زعفران:

آب را در ظرف مناسبى بريزيد، زعفران و عسل
را اضافه و مخلوط كنيد و اجازه دهيد مواد روى حرارت مستقيم حدود ٥ دقيقه
به آرامى بجوشد و سپس مخلوط را از صافى عبور داده و در فنجان بريزيد و سرو
كنيد.

 

خواص دمنوش با زعفران ایرانی:

دمنوش زعفران خاصيت اشتها آور داشته و در
بهبود عملكرد دستگاه گوارشى دارد و به هضم غذا و رفع نفخ معده كمك مى كند.
دمنوش زعفران نيز ادرار آور بوده و مثانه را پاك مى كند.

موارد منع مصرف دمنوش زعفران:

استفاده از دمنوش زعفران در دوران باردارى نبايد مصرف شود زيرا موجب سقط جنين مى شود.

اندازه نگه دار كه اندازه نكوست!
اين
ضرب المثل در مورد زعفران هم صدق مى كند. مصرف هر گياهى در كنار تمام خوبى
هايى كه دارد، مى تواند مشكلاتى را هم براى مصرف كننده در پى داشته باشد.
معمولا توصيه مى شود بيشتر از ٢ گرم زعفران در طول روز مصرف نشود.


    ویدیو : خواص شويد
این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b