تحصیلات دانشگاهی

اتریش ◄ سیستم تحصیلات دانشگاهی در اتریش و نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی

در
اتريش حدود ۱۸ دانشگاه و ۱۱۰ انجمن آموزشی وجود دارد و زبان ملی و رسمی
تدريس در اين دانشگاه ها آلمانی می باشد.اخذ پذيرش برای ادامه تحصيل در
دانشگاه های اتريش شرط اعطای ويزا از سوی دولت اتريش است. برای ورود به
دانشگاه های اتريش داوطلب بايد دانشجوی رشته مورد نظر در کشور خود باشد،
دانشجويانی می توانند به عنوان دانشجوی رسمی در دانشگاه های اتريش به تحصيل
ادامه دهند که مدرک تحصيلی آنها در کشوری که آن را کسب کرده اند و هم چنين
در اتريش برای ورود به دانشگاه کافی باشد.

دانشجويانی
که قبلا در دانشگاه به تحصيل اشتغال داشته اند بايد گواهی صادره از
دانشگاه را ارائه دهند و در اين گواهی بايد کليه نمرات منعکس باشد. مهلت
ثبت نام برای ترم تابستانی  دانشگاه های اتریش تا اول فوريه و برای ترم
زمستانی تا اول سپتامبر می باشد . يعنی مراکز مربوطه در کشور اتریش بايد
مدارک متقاضی را تا زمان های نامبرده دريافت کرده باشند که معمولا توصيه می
شود که متقاضيان بدليل بالا بودن تعداد تقاضاها از ۶ ماه قبل درخواست خود
را به دانشگاه های اتریش  ارائه دهند. هزينه زندگی و تحصيل در کشوراتريش
ساليانه ۱۰۰۰۰ يورو می باشد که اين هزينه به عنوان ساپورت مالی برای اخذ
ويزای تحصيلی بايد به حساب متقاضی  واريز گردد که بعد از اخذ رواديد قابل
برداشت می باشد.

تحصيلات دانشگاهي

مراکز
آموزش عالی در کشور اتريش شامل دانشگاه ها، دانشکده های هنرهای عالي،
مدارس عالی فنی و کالج های تخصصی دو تا سه ساله است. مراکز آموزش عالی
اتريش در زمينه هنر و موسيقی بسيار قوی است و دانشکده موسيقی و آثار هنری و
دانشکده هنر کاربردی شهر وين از مراکز قوی هنری اروپا يه شمار می آيند.

شرط
ورود به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی اتريش داشتن مدرک
(Reifeprüfungszeugins) است. دانشکده های هنرهای عالی امتحان ورودی نيز
برگزار می کنند. شایان ذکر است که دانشگاه به دانشجویان به مدت ۲ سال مهلت
اتمام دوره زبان آلمانی را می دهد . مراکز آموزش عالی در اتريش محدوديتی
برای پذيرش دانشجو ندارند.

تحصيلات
دانشگاهی شامل دو دوره عمومی (Der erste Studienabschnitt) و تخصصی (Der
Zweite Studienabschbitt)است. البته در پايان دوره عمومی امتحانات برگزار
می شود ولی مدرکی صادر نمی شود. همه دانشگاه های اتريش دولتی هستند و بودجه
آن ها را دولت تامين می کند و دانشجو ملزم به پرداخت شهريه نيست.

مقطع فوق ليسانس

ليسانسيه
هاي دانشگاه هاي دولتي مي توانند براي فوق ليسانس درکشور اتریش اقدام کنند
اما اين باز هم بستگي به خود دانشگاه در اتريش دارد زيرا سطح تحصيل اتريش
نسبت به ايران يک سال جلو تر است و شايد بعضي از واحد هاي آنها را بپذيرند و
يک سال پايين تر بنشيند و بعد مي تواند  در کشور اتریش ادامه تحصيل دهد .

البته
به طور کلي بايد مدارک تحصيلي به اتريش فرستاده شود و خود دانشگاه در قسمت
مهاجرت تحصیلی با توجه به ريز نمرات متقاضي تعيين کند که شخص از چه ترمي
دردانشگاه اتريش مي تواند شروع به ادامه تحصيل نمايد.

 مقطع دکترا

 براي
دکترا درکشور اتريش  و دانشگاه های آن  کشورخيلي سخت مي توان اقدام کرد
زيرا بايد درکشور اتريش استاد راهنما پيدا شود و معمولا اين امر با موفقيت
امکان پذيرنیست. به دانشجويان متقاضي دوره دکترا پيشنهاد می شود که حتماٌ
اول دوره فوق ليسانس را بگذرانند و بعد براي دکترا اقدام کنند.

 نکته:

دراتريش
حتما بايد براي ورود به دانشگاه های این کشور متقاضيان زبان آلمانی
 بدانند. اكثر دانشگاه های اتريش رشته ها را به زبان آلمانی برگزار مي كنند
و رشته های به زبان انگلیسی محدود هستند. شما برای ورود به دانشگاه های
اتریش نياز به گذراندن دوره زبان آلمانی داريد. شما می توانيد اين دوره را
در ايران نيز بگذرانيد.

نکته:

لطفا
توجه داشته باشید که سفارت اتریش و آلمان فقط برای کسانی که از دانشگاه
های معتبر در اتریش پذیرش گرفته اند ویزای دانشجویی ارسال خواهد
کرد.                                                           

بر چه مبنایی رشته تحصیلی در کشور اتریش و دانشگاه های این کشور مشخص می شود؟

رشته
تحصیلی درکشور اتریش و دانشگاه های این کشور مطابق رشته قبولی در ایران که
دانشجو از آن اشتغال به تحصیل دارد می باشد. با توجه به اینکه دانشجویان
امکان تعویض رشته به شرط گذراندن ۸ واحد از رشته مورد نظر در یک ترم یا ۱۶
واحد در یک سال را دارند. تنها کسانی که همسر یا پدر مادرشان اقامت ( موقت ,
دانشجویی یا دائم) بیش از ۵ سال در اتریش را دارند می توانند در رشته
دلخواه خود مشغول به تحصیل شوند.

دوره‌های‌ تحصیلی‌:

۱٫
دانش‌آموختگان‌ دبیرستان‌ها و كالج‌ها در اتریش‌ با قبولی‌ در امتحانات‌
نهایی‌ می‌توانند وارد دوره‌های‌ دو یا سه ساله‌ با گرایش‌های‌ گوناگون در
کشور اتریش‌ شوند، مانند دوره‌های‌ تربیت‌ معلم‌ در كالج‌ های‌ تربیت‌
معلم‌ در کشور اتریش كه‌ جایگاه‌ ویژه‌ای‌ در نظام‌ آموزشی‌ اتریش‌ دارند،
 یا دوره‌های‌ مربیان‌ اجتماعی‌ و یا دوره‌های‌ فنی‌ – پزشكی‌ در كالج‌های‌
تخصصی اتریش.

Magister
(FH) – Diplom Ing. (FH) .2این‌ دوره‌ها مخصوص‌ مدارس‌ عالی‌ فنی (FH)  در
اتریش هستند. دیپلم‌های‌ مهندسی‌ Diplom Ing)) به‌ رشته‌های‌ فنی‌ و
Magisterبه‌ رشته‌های‌ غیر فنی‌ اعطا می‌شود.

مدت‌
تحصیل‌ ۷یا ۸ نیم‌ سال‌ (شش‌ ماه) به‌  علاوه‌ یك‌ دوره‌ كارآموزی‌ شش‌
ماه‌ تا یك‌ ساله‌ است. در پایان، دانشجو پژوهشی‌ از یك‌ كار عملی‌ ارایه‌
می‌دهد.

Diplomtierarzt
– Magister – Diplom Ingenieur .3 این‌ دوره‌ها كه‌ در دانشگاه‌های اتریش
برگزار می‌شود حداقل‌ به‌ مدت‌ ۸تا ۱۰نیم‌ سال‌  (۴تا ۵سال‌ تحصیلی) و در
دوره‌های‌ پزشكی‌ حداقل‌ ۱۲نیم‌ سال‌ به‌ طول‌ می‌انجامد. دیپلم‌های‌
مهندسی‌ (Diplom Ing) به‌  رشته‌های‌ فنی، Magister به‌ رشته‌های‌ غیر فنی‌
و Diplomtierarzt به‌ رشته‌ دامپزشكی‌ اعطا می‌شود. دانشكده‌های‌ هنرهای‌
 عالی‌  در اتریش دوره‌های‌ حداقل‌ ۴ تا ۸ساله‌ دارند كه‌ مدارك ‌Magister.
art و Magister. arch را برای‌ رشته‌های‌ هنر و معماری‌ اعطا  می‌كنند. در
پایان‌ كلیه‌ دوره‌ها دانشجو موظف‌ به‌ ارایه‌ پایان‌ نامه‌ و دفاع‌
موفقیت‌ آمیز از پژوهش‌ خود هست.

(موسسه حقوقی ملک پوربرترین ارایه کننده خدمات حقوق داخلی و بین المللی)

۴٫
Doktor برای‌ ورود به‌ این‌ دوره‌ مدرك‌ Diplom Ing. – Magister از
دانشگاه‌ها، دانشكده‌های‌ هنرهای‌ عالی‌ و مدارس‌ عالی‌ فنی‌  (FH) در
اتریش پذیرفته‌ می‌ شود، با این‌ تفاوت‌ كه‌ دارندگان‌ مدارك‌ مدارس‌ عالی‌
فنی‌ (FH) دو سال‌ به‌ مدت‌ تحصیلاتشان‌ در دوره‌ دكترا در کشور اتریش
افزوده‌ می‌شود.

دوره‌
دكترا در اتریش‌ پژوهشی‌ است‌ و چهار تا شش سال‌ طول‌ می‌كشد.نوشتن‌
پایان‌ نامه‌ پژوهشی‌ و دفاع‌ موفقیت‌آمیز از آن‌ به‌ همراه‌ گذراندن‌
امتحانات‌ شفاهی‌ در چند درس‌ اصلی‌ مربوط‌ به پژوهش،  از مراحل‌ پایانی‌
این‌ دوره‌ محسوب‌ می‌شود.

(موسسه حقوقی ملک پوربرترین ارایه کننده خدمات حقوق داخلی و بین االمللی)

 

تربیت   Magister (FH) – Diplom Ing. (FH) .

Diplomtierarzt – Magister – Diplom Ingenieur .3

۴٫ Doktor 

نحوه‌ ارزشیابی‌ مدارك‌ تحصیلی‌:

جدول چگونگی ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های اتریش

مدارک

شرایط

ارزشیابی

Diplom

۲تا۳ سال تحصیل و داشتن دیپلم دبیرستان و گذراندن دوره
Der erst Studienabschnitt

کاردانی

 

Magister, Magister art, Diplom Ingenieur, Magisrter (FH) Diplom Ingenieur (FH)

حداقل ۳ تا ۴ سال تحصیل

کارشناسی

Magister, Magister art Diplom Ingenieur

حداقل ۴ تا۵ سال تحصیل در صورت گذراندن پایان‌نامه

کارشناسی ارشد پیوسته

 

Doktor

۳ تا ۶ سال تحصیل

دکترا

 

۱٫
مدرك‌ Diplom با دو تا سه سال‌ تحصیل در، از كلیه‌ كالج‌ها با هر گرایشی‌ و
هم چنین‌ تحصیلات‌ نیمه‌ تمام‌ حداقل‌ با گذراندن‌ دوره‌ عمومی‌
دانشگاه‌ها (Dererste Studienabschnitt) به‌ شرط‌ داشتن‌ دیپلم‌ دبیرستان،
“كاردانی”  در دانشگاه های اتریش ارزشیابی‌ می‌ شود.

۲٫
مدارك ‌Diplom Ingenieur (FH), Magister (FH), Diplom Ingenieur,
Magister. art, Magisterبا سه تا چهار سال‌ تحصیل‌ (طول‌ دوره‌ اسمی)
صادره‌ از كلیه‌ دانشگاه‌ها، دانشكده‌های‌ هنرهای‌ عالی‌ و مدارس‌ عالی‌
فنی، “كارشناسی”در دانشگاه های اتریش ارزشیابی‌ می‌شود.

۳٫
مدارك‌ Diplom Ingenieur, Magister. art, Magister با چهار تا پنج سال‌
تحصیل‌ (طول‌ دوره‌ اسمی) صادره‌ از كلیه‌ دانشگاه‌ها، دانشكده‌های‌
هنرهای‌ عالی‌ و در صورت‌ گذراندن‌ پایان‌ نامه، “كارشناسی‌ ارشد پیوسته” و
با داشتن‌ مدرك‌ كارشناسی، “كارشناسی‌ ارشد”  در دانشگاه های اتریش
ارزشیابی‌ می‌شوند.



بیکاری بالای ۴۰ درصدی زنانِ دارای تحصیلات دانشگاهی

ه گزارش خبرنگار ایلنا، شهیندخت مولاوردی در همایش توسعه
نقش‌آفرینی زنان تعاونگر در کارآفرینی و اشتغال گفت: اهمیت نقش تعاون به
عنوان یکی از بخش‌های مهم اقتصادی کشور بر کسی پوشیده نیست. این بخش به
عنوان بسترساز توسعه اقتصادی، اجتماعی‌ و حتی سیاسی و فرهنگی باید بیشتر
مورد توجه باشد.

وی ادامه داد: تعاون یکی از آموزه‌های دینی ماست که می‌تواند
مبنای دینی ما برای حرکت در این مسیر باشد. از طرفی دیگر تعاون مفهومی
راهبردی و راهبردی اساسی برای کاهش نابرابری در زمینه مشارکت زنان است.

معاون رئیس‌جمهور افزود: ILO نیز کار
در تعاونی‌ها را شرافتمندانه‌ترین فعالیت برای زنان خوانده است  و اتحادیه
بین‌المللی تعاون نیز در قطع‌نامه سال ۱۹۹۵  به ایجاد فرصت‌های برابر برای
زنان و مردان در دستیابی به منابع در این حوزه اشاره کرند.

مولاوردی با اشاره به اینکه تعاون، زاده بسترهای اجتماعی و
زاینده فواید اقتصادی است گفت:  امروزه در زمینه اولویت بخشی به تعاون 
وفاقی بین مسئولان و مردم وجود دارد. مهمترین رسالت بخش دولتی در زمینه
گسترش تعاون رفع موانع است.

وی تصریح کرد: اکنون مهمترین چالش اقتصادی ما معضل بیکاری است
که معادلات پیچیده‌ای را برای دولتمردان و دولت‌زنان به وجود آورده است،
به ویژه در خصوص دختران فارغ‌التحصیل و زنان سرپرست خانوار  معضل به چشم
می‌خورد که نه تنها خودشان را متضرر می‌کنند، بلکه ازاقتصاد کشور هم به
واسطه مغفول ماندن از این ظرفیت انسانی متضرر می‌شوند. بنابراین باید
الگویی طراحی کنیم تا حضور زنان در عرصه اجتماعی را پررنگ‌تر کنند.

معاون رئیس‌جمهور با بیان این که با بیکاری بالای ۴۰ درصد در
میان زنان دارای تحصیلات دانشگاهی رو به رو هستیم گفت: در دهه‌های اخیر به
واسطه  رشد تحصیلات دانشگاهی دختران نمره قابل قبولی گرفته‌ایم، اما در
زمینه تبدیل این دانش‌آموختگان به نیروی انسانی هنوز نتوانسته‌ایم موفق
باشیم.

مولاوردی اظهار کرد: روند رو به رشد زنان سرپرست خانوار و
زنانه‌شدن فقر جای چون و چرا برای قرار دادن این زنان در اولویت صف اشتغال
نمی‌گذارد و با وجود دشواری سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی و مشکلات بخش عمومی
مهمترین ظرفیت برای اشتغال‌زایی بخش تعاون است که این بخش امروز یک انتخاب
نیست بلکه ضرورت است.

مولاوردی گفت: دولت می‌تواند از طریق حذف قوانین دست و پا گیر
، تسهیل حمایت از زنان تعاون‌گر و اعتماد به توانایی زنان مشارکت اقتصادی
زنان را در این مسیر افزایش دهد که این اتفاق  گامی فراتر از شعار است و
عزم واقعی دولت را نشان خواهد داد.

وی با تاکید بر اینکه نباید نگاه سنتی  به حمایت داشت گفت:
دولت می‌تواند با تدبیر در تخصیص اعتبارات به تعاونی‌های زنان استمرار
تعاونی‌های زنان و حمایت از توسعه آنان در قالب شبکه و … از این موضع
حمایت کند.

مولاوردی ادامه داد: هفته آینده با مشارکت وزارت صنایع و
معادن دومین همایش و نمایشگاه نقش‌آفرینی زنان با محور کارآفرینی و
اشتغال‌زایی زنان برگزار خواهد شد که امیدواریم گامی مثبت در این حوزه
باشد.



    ویدیو : تحصیلات دانشگاهی
این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b