کلوچه زنجبیلی خانم جمشیدیان

این شیرینی هم تنوع در اسمش داره هم تنوع در دستور تهیه و مواد اولیه ؛ ولی در کنار نخودچی و برنجی جزو پر طرفدارترین شیرینیهای نوروزی محسوب میشه.

روش تهیه ساده ای داره و خیلی خوشمزه هست و تو دهن پودر میشه و روش که دست میزنی مثل ابریشم لطیفه.

دستور تهیه اصلیش با آرد ساده ؛ پودر قند و روغن هست و تخم مرغ نداره ولی برای خوشمزه تر شدن میتونید از ترکیب آرد برنج و نخودچی هم استفاده کنید.

خمیر رو میتونید ساده درست کنید که به رنگ کرم میشه یا میتونید زعفرونی ؛ کاکائویی ؛ دارچینی و زنجبیلی هم درست کنید.

مواد لازم :

پودر هل ۱/۴ ق چ

پودر کاکائو ۱ ق غ یا کمتر ؛ ممکنه طعم کاکائو زیاد دوست نداشته باشید

پودر پسته و خرفه جهت تزیین روی شیرینی

مشکل همه افراد در نوع روغن هست ؟؟ شخصا برای شیرینیهای خشک سنتی روغن جامد معمولی مارک اصیل استفاده میکنم و از کیفیت و طعم شیرینیها راضی بودم .

اگر از کره خواستید استفاده کنید حتما قبلش کره رو باز کنید و دوغش رو بگیرید به اینصورت که کره را آب کنید و کف روش رو بگیرید و بذارید دوباره داخل یخچال تا سرد بشه و ببنده و بعد ازش استفاده کنید که به این کره Ghee گفته میشه.

اگر روغن جامدتون دون دون هست اون رو هم آب کنید و بگذارید دوباره تو یخچال تا سرد بشه و بعد برای شیرینی ازش استفاده کنید اگر سرد نباشه خمیر به روغن میوفته.

روغن جامد صاف بهترین گزینه هست برای این شیرینی ولی کیفیت روغن جامدی که من استفاده میکنم خیلی خوبه و مشکلی باهاش نداشتم.

و نکته دیگه در مورد روغن اینه که طعم غالب شیرینی از روغنش گرفته میشه و هرچی روغن کیفیتش بهتر باشه بالطبع شیرینی خوشمزه تر میشه.

اگر از مخلوط آردها استفاده میکنید حتما آرد نخودچی و برنج را از الک حریر یا ریزترین الکی که دارید رد کنید ؛ در کیفیت خمیر تاثیر داره.

پودر قند رو هم حتما الک کنید و اگر خودتون تهیه میکنید پودر قند رو خوب آسیاب کنید من اینجا آیسینگ شوگر میخرم که بسیار بافت لطیفی داره خیلی لطیف تر از خاکه قندهایی که از لوازم قنادی تو ایران میخریدم بنابراین نیاز ندارم دوباره آسیاب کنم.

این نکته ها خیلی کوچیکه ولی در کیفیت نهایی شیرینی تاثیر داره.

خاکه قند + روغن + پودر هل را به کمک همزن به مدت ۴-۵ دقیقه و شاید بیشتر بسته به نوع همزن بزنید تا رنگش کامل رو به سفیدی بره و یکدست بشه.

بعد آرد رو کم کم اضافه کنید و خوب با دست ورز بدید.

این نکته رو هم بگم که من استند میکسر دارم و با سر پدال مخصوص تهیه بیسکویت “” نه اون سر مخصوص همزدن تخم مرغ “” مواد رو مخلوط میکنم و نیازی به ورز دادن با دست ندارم.

خمیر آماده شده رو بر حسب تنوعی که میخواهید تو رنگ و طعمش بدید چند قسمت کنید؛ کاکائویی ، زعفرونی و زنجبیلی و …

من خمیر رو دو قسمت کردم بنابراین ۱ ق غ کاکائو زدم اگر بیشتر تقسیم میکنید دقت کنید مقدار کاکائو را کمتر بزنید.

میتونید هم به همون مقدار که کاکائو میزنید از آرد سفید کم کنید من ترجیح دادم کاکائویی تر باشه.

برای دارچین و زنجبیل ۱/۸ ق چ کافیه باز هم بستگی داره به اینکه خمیر رو چند قسمت میکنید.

خمیر آماده شده نرم و لطیفه و اصلا خشک نیست و از خمیر بیسکویت کمی لطیفتر هم هست ؛ بگذارید داخل پلاستیک و یک شب تا صبح در دمای محیط استراحت بدید ؛ نیازی به یخچال نیست. من داخل یک اتاق خنک میگذارم.

بعد از استراحت خمیر ؛ فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد یا ۳۳۸ درجه فارنهایت روشن کنید.

کف سینی کاغذ مخصوص بندازید سینی را اصلا چرب نکنید.

اگه خمیر سفت بود خیلی کم ورز بدید ؛ از خمیر گلوله بردارید و تو دست گردش کنید.

برای اینکه همه شیرینیها یک سایز در بیاد از قاشقهای اندازه گیری پلاستیکی استفاده کنید ؛ اگر خواستید روش مهر بزنید به اندازه ۱ ق غ بردارید چون اصولا سایز مهرها بزرگه ؛ کلا بستگی به سایز مهرتون داره ولی اگر خودتون بهش نقش میدید به اندازه ۱/۲ ق غ از خمیر بردارید و گرد کنید ؛ این سایز معقول تره و شکیل تر گلوله ها رو مرتب و یه فرم گرد کنید اگر سرش خیلی تیز شده بود با نوک انگشت آروم روش فشار بدید و با سر ماسوره گرد بزرگ طبق تصاویر روش نقش بزنید ؛ ماسوره را خیلی داخل فرو نبرید چون بعد از پخت لبه هاس خمیر از هم باز میشه.

شیرینیها را به فاصله ۲ سانتیمتر از هم بچینید و روی شیرینیها خرفه یا پودر پسته برای کاکائوییش بریزید.

شیرینیها را به مدت ۱۵ -۲۰ دقیقه بپزید ؛ برای من ۱۵ دقیقه کافیه ، بسته به فری که دارید اول دو تا شیرینیها رو بپزید و چک کنید این شیرینی نباید زیرش تغییر رنگ بده چون خشک میشه باید وقتی میخوری نرمیش رو حس کنی مثل نخودچی پس زمان پخت خیلی تاثیر داره.

بعد از پخت به شیرینیها دست نزنید بگذارید داخل سینی خنک بشه به مدت چند ساعت و بعد از سینی در بیارید.

اگر خواستید از آرد ساده استفاده کنید ۲۵۰ گرم ارد کافیه و چون رطوبت آردها فرق میکنه برای اینکه شیرینی لطیف تر بشه بهتره رطوبت آرد گرفته بشه تا شیرینی ترک نخوره پس آرد رو داخل سینی فر بریزید و به مدت ۶-۷ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه بذارید و بعد از خنک شدن آرد رو حتما الک کنید.

اگر خواستید قالب بزنید ؛ چون داخل مواد شیرینی تخم مرغ نداره حتما خمیر را به ضخامت ۱ سانتیمتر باز کنید و قالب رو به آرد بزنید تا به خمیر نچسبه و راحت جدا بشه و برای تزیین روی شیرینی قالب زده که سطحش صافه سفیده تخم مرغ بهمراه ۱ ق چ پودر قند بزنید و روش پرک بادام و …. بزنید و دوباره روش سفیده بزنید.

اگر مرحله زدن روغن و خاکه قند درست انجام نشه و مخلوط پوک و سبک نشه ؛ شیرینی ارد کمی میبره و خمیر سریع تر سفت میشه و درست میشه در نتیجه شیرینی تو فر وامیره پس خوب بزنید ممکنه ۷ دقیقه هم طول بکشه باید رنگش سفید بشه و حجمش تقریبا دو برابر بشه.

این خمیر به هیچ وجه خشک نمیشه ولی اگر در دستوری دیدید نوشته چرخ کنید به دلیل خشک بودن خمیر بوده ؛ میدونم الان این دستور پست بشه سوال خیلی از دوستان همینه که نباید چرخ کرد ؟؟ این خمیر نیازی نداره با توجه به مقدار و ترکیبات موادش

امیدوارم این شیرینی رو درست کنید و لذتش رو ببرید.

برگرفته از دستور خانم جمشیدیان

طرز تهیه کلوچه زنجبیلی خانم جمشیدیان

طرز تهیه کلوچه زنجبیلی

طرز تهیه کلوچه زنجبیلی , طرز تهیه , آموزش,روش تهیه,زنجبیل,کلوچه زنجبیلی,زنجبیلی,کلوچه , شیربنی پزی , آموزش شیرینی پزی

طرز تهیه کلوچه زنجبیلی , طرز تهیه , آموزش,روش تهیه,زنجبیل,کلوچه زنجبیلی,زنجبیلی,کلوچه , شیربنی پزی , آموزش شیرینی پزی
طرز تهیه کلوچه زنجبیلی
آماده سازی: ۱۵ دقیقه
مدت انتظار: ۱۵ دقیقه
مجموعاً: ۳۰ دقیقه

مواد اولیه :
آرد                                                                  ۲۴۰ گرم
زنجبیل متبلور                                                  ۱/۳ فنجان
جوش شیرین                                    ۲ قاشق چای خوری
نمک                                            ۱/۴ قاشق چای خوری
کره                         ۱۷۰ گرم (متعادل شده در دمای اتاق)
شکر قهوه ای                                      ۱۱۰ گرم (طلایی)
شکر قهوه ای                                          ۱۱۰ گرم (تیره)
تخم مرغ             ۱ عدد (بزرگ، متعادل شده در دمای اتاق)
زنجبیل    ۱٫۵ قاشق چای خوری (پوست کنده و رنده شده)
زنجبیل                     ۱٫۵ قاشق چای خوری (پودر زنجبیل)
شیره قند                                                     ۱/۴ فنجان
دارچین                                          ۱ قاشق چای خوری
میخک                                        ۱٫۵ قاشق چای خوری
شکر                                                              ۶۷ گرم
طرز تهیه:

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کنید، طبقه سوم و اول فر را آماده کنید دو عدد سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.

آرد، زنجبیل متبلور، جوش شیرین و نمک را داخل یک کاسه متوسط مخلوط کنید.

به وسیله هم زن برقی کره را داخل یک کاسه بزرگ به مدت ۲ دقیقه هم بزنید تا خامه ای شود. سپس به تدریج شکر قهوه ای تیره و طلایی را به مدت ۳ دقیقه اضافه کنید و هم بزنید.

تخم مرغ، شیره قند، زنجبیل رنده شده، پودر زنجبیل، دارچین و میخک را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند سپس مخلوط آرد را طی سه مرحله اضافه کنید و با سرعت پایین هم بزنید.

یک سوم پیمانه شکر را داخل یک کاسه کوچک قرار دهید. یک قاشق غذاخوری خمیر را با دستتان به شکل یک توپ در بیاورید و کف دستتان تخت کنید و بعد داخل کاسه شکر بغلتانید و داخل سینی قرار دهید. باقیمانده خمیر را به همین شکل درست کنید و داخل سینی قرار دهید و بعد آنها را به مدت ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید و بگذارید خنک شوند و بعد داخل یک ظرف در دار محکم در دمای معمولی اتاق قرار دهید.

نکته:

از این مقدار مواد اولیه تقریبا ۴۰ کلوچه بدست می آید.

    ویدیو : کلوچه زنجبیلی خانم جمشیدیان
این مطلب را به اشتراک بگذارید :

a b