طرز تهیه نبات داغ

thumbnail

تهیه نبات های رنگی زیبا در خانه

تهیه نبات های رنگی زیبا در خانه

مواد لازم :
شكر 500 گرم
آب 200 میلی لیتر
خلال چوبی به مقدار كافی
چسب نواری مقداری
زعفران یا رنگ مجاز خوراکی به مقدار كافیطرز تهیه :
شكر را با آب بجوشانید و در صورتی كه خالص نبود، با یك عدد سفیده ی تخم مرغ زده شده ضایعات آن را بگیرید (به این صورت كه در هنگام جوش، سفیده زده شده را به آب و شکر بیفزایید و بعد كه سفیده یك سمت ظرف جمع شد تمام جرم شكر را می گیرد). سپس درجه حرارت شكر كه به 110 درجه رسید، زعفران را اضافه كنید.

یك ظرف تمیز را بردارید و نخ یا چوب ها را در اطراف ظرف از سمت داخل قرار دهید و با چسب نواری آنها را محكم كنید. سپس به صورتی كه فاصله هر نخ از نخ دیگر یا چوب ها از یکدیگر حدود 6 سانتیمتر باشد، به آرامی شربت را در ظرف بریزید و درب آن را با یك حوله ضخیم بپوشانید تا ضمن آنكه شربت گرم بماند، آب آن بخار شده و بلورهای نبات روی نخ یا چوب ها ایجاد شود. سپس به مدت 24 تا 48 ساعت صبر كنید تا بلورهای نبات بر روی نخ ها یا چوب ها تشکیل شود

****************************************

طرز تهیه نبات داغ

طبابت خانگی شیرخواران ممنوع

مادر جان! این ترنجبین را با نبات به بچه بده هم گریه اش را می اندازد، هم چاقش می کند…دخترم! هر وقت بچه گریه کرد یک قاشق قنداق بده ساکت می شود…چرا بچه را همه اش دکتر می برید، مگر ما چطوری بزرگ شدیم بچه دکتری می شود ها!..مگر من شماها را چطوری بزرگ کردم، با همین چیزها دیگر، چند قاشق نبات داغ به بچه بدهید آرامش می کند…اینقدر این بچه را دکتر می برید تا مریض شود.

این ها نمونه های گفت و گوهایی است که در برخی از خانواده ها برای آرام کردن کودکان و درمان بی قراری های آن ها درمی گیرد و نشان دهنده اندیشه ای است که از گذشته وجود داشته و تاکنون تداوم یافته است. قدیم ترها که از پزشک به معنای مدرن و مراکز درمانی خبری نبود، مردم به دانسته ها و آنچه از گذشتگانشان رسیده بود تکیه می کردند و البته تا اندازه ای حق داشتند.بزرگ کردن کودک، دردسرهایی داشت و بیماری هایی که باید برای رویارویی با آنها، تدبیر می کردند؛ بدینگونه، دانسته ها و یافته های سنتی، سینه به سینه نقل می شد و از مادر به فرزند می رسید.از دید آنان بی قراری یا گریه بچه یا از روی گرسنگی بود یا دل درد و گوش درد و برای هریک نیز با بهره گیری از توصیه های بزرگترها، چاره ای می کردند. بویژه برای رویارویی با دل درد، اگر آن را عامل گریه می پنداشتند، انواع داروهای گیاهی و درمان های خانگی را به کار می بستند و شاید هم نتیجه می گرفتند، اما بعدها از نظر علمی، هیچگاه ثابت نشد که آن روش ها، آیا واقعاً در آرام کردن کودک مؤثر بوده اند یا خیر.

● خوددرمانی با چاشنی های بومی

بسیاری از خانواده ها برای درمان کودکان و شیرخوارانی که بی قراری می کنند، به باورهایی سنتی پایبندند که شاید پایه و اساس علمی چندانی ندارند و امروزه تقریباً همه پزشکان کودکان، آنها را رد می کنند.

دادن داروهای گیاهی متنوع بدون تجویز پزشک به شیرخواری که شیر مادر مصرف می کند و گاهی از خود بی قراری نشان می دهد، متداول ترین روشی است که خانواده ها به کار می بندند و برآنند که این روش دهه ها است که پاسخ داده، خود آن ها هم با بهره گیری از همین داروها بزرگ شده اند.

خوددرمانی برای تسکین دل درد شیرخواران، تقریباً مهم ترین روشی است که برخی خانواده ها با استفاده از شیوه های عجیب بدان روی می آورند، در حالی که نمی دانند عدم درمان بموقع و صحیح دل درد کودکان، می تواند باعث عواقب جبران ناپذیری در سلامت کودکان شود.

● بی قراری، سرشت برخی کودکان است

دکتر رضا رضایی طاهری، متخصص کودکان در این باره می گوید: بی قراری کودکان و شیرخواران علت های فراوانی دارد.برخی از آن ها اساساً بی قرارند و سرشتشان با سرسختی عجین است، به گونه ای که در برابر هر چیز کوچکی واکنش نشان می دهند.این موضوع طبیعی است.برخی دیگر نیز یا آرامند یا وضعیت میانه ای دارند.شیرخواران دسته نخست، در زمان رشد هم چنین حالتی دارند، براحتی آرام نمی گیرند و جنب و جوش بیشتری از خود نشان می دهند.

وی می افزاید: در مواردی که شیرخوار گریه می کند، چون زبان بیان علت را ندارد، می گویند دل درد دارد، در حالی که بی قراری و گریه وی باید بدقت بررسی شود.پیش از نسبت دادن دل دردهای کولیکی به شیرخوار باید از بسیاری از موارد دیگر مطمئن شد.

به گفته وی، کولیک، شایع ترین دل درد شیرخواران و کودکان است که معمولاً از هفته دوم تولد آغاز شده، تا حداکثر ۶ ماهگی ادامه می یابد.درد کولیکی مانند درد ناگهانی ناشی از گزیدن زنبور است و در شیرخوار حالت های ویژه ای پدید می آورد.شیرخوار، قرمز شده، پاهایش را به سمت شکم و بالا جمع می کند.در بسیاری از موارد، علت گریه شیرخوار و کودک، می تواند ریشه های عصبی، متابولیکی، کم خونی و عفونت ادراری داشته باشد.

● خوددرمانی نکنید، اثرات سوء دارد

پزشکان متخصص کودکان در مراجعات خانواده ها به آنان توصیه می کنند که از خوددرمانی بپرهیزند، اما در مواردی که گریه و بی قراری شیرخوار، آنان را کلافه می کند، به استفاده از داروهای گیاهی روی می آورند که به اعتقاد پزشکان، می تواند اثرات سوءیی برای کودک داشته باشد.

گفته می شود، دردهای کولیکی تقریباً در یک پنجم کودکان شایع است و هنوز دانشمندان نتوانسته اند راه درمانی مشخصی برای آن بیابند.برای رویارویی با این دردها که بی قراری زیادی در کودک پدید می آورد، در آغوش کشیدن شیرخوار، قرار دادن حوله گرم روی شکم و حرف زدن با وی، در کنار برخی داروهای شیمیایی یا گیاهی صنعتی، مهم ترین توصیه ای است که پزشکان کودکان برای خانواده ها دارند.

دکتر رضایی تأکید می کند: هنگامی که مطمئن شدیم علت بی قراری و ناآرامی شیرخوار، عوامل دیگری جز دل درد کولیکی نیست، باید پس از مشورت با پزشک متخصص کودکان، روش هایی را به کار برد که اندکی به آرام شدن آن می انجامد.در کنار داروهایی که ممکن است پزشک تجویز کند، می توان حوله گرم روی شکم شیرخوار گذاشت.زمان شیر خوردن، باید بینی وی کاملاً باز باشد تا از دهان تنفس نکند.هوای وارد شده از طریق دهان، می تواند از طریق معده به روده رفته، موجب کولیک شود.

این متخصص کودکان یادآور می شود: کولیک کودکان را درد «بنشین و نگاه کن» نام نهاده اند، چون هنوز راه درمان یا داروی مشخصی برای آن پیدا نشده است، به همین دلیل باید بیشتر از روش های نگهدارنده استفاده کرد.

از آنجایی که شیرخوار زیر ۶ ماه نباید از غذاهای کمکی استفاده کند، نباید از خوراکی برای درمان دل درد، استفاده کرد.مادر باید یکسری مراقبت ها را به کار برد.به عنوان نمونه، در خانواده هایی که زمینه آلرژی های گوناگون وجود دارد، خوردن برخی خوراکی ها می تواند موجب دل درد در شیرخوار شود.عموماً، مصرف خوراکی هایی همچون نارنگی یا پروتئین های گاوی ممکن است در شیرخوار مشکل ایجاد کند.به همین دلیل، در دوران شیردهی باید از مصرف این مواد خودداری کرد.

حتی این موضوع که پزشکان می گویند نباید به شیرخوار زیر ۶ ماه غذای کمکی داد، همین حساسیتی است که ممکن است مستقیماً در کودک ایجاد شود و دل وی را به درد بیندازد.

● هر چیزی را به خورد شیرخوار ندهید

در کنار خوددرمانی هایی که برای آرام کردن بی قراری های کودکان صورت می گیرد، این پرسش به میان می آید که آیا اساساً می توان به هر بهانه ای، هر چیزی را به کودک خوراند

یک کارشناس ارشد تغذیه در این باره می گوید: شیر مادر، بهترین غذا برای نوزاد است و این واقعیتی علمی است که تمام تحقیقات علمی در دنیا بدان رسیده اند. شیر مادر از نظر مواد مغذی (درشت مغذی ها و ریزمغذی ها) همه آنچه را که کودک به آن نیاز دارد به وی می دهد.شیر مادر دربرگیرنده آنتی بادی های بسیار مؤثری است که می تواند کودک را در برابر انواع عفونت ها و اختلالات مانند اسهال حفاظت کند.

فرید نوبخت حقیقی می افزاید: برخی داروهای گیاهی هستند که استفاده از آن ها، به طور سنتی و سینه به سینه در خانواده ها نقل شده است.برخی از این داروها بی خطر و حتی مفیدند، مانند عرق نعناع که در تسکین دردهای کولیکی یا انباشته شدن گاز در معده کودک مؤثر است.البته مقدار و تعداد دفعات مصرف حتماً باید تحت نظر پزشک اطفال یا متخصص تغذیه صورت بگیرد.

به اعتقاد این مشاور تغذیه، خانواده ها نباید به هیچ وجه، سر خود داروهای گیاهی، شیمیایی یا غذاهای گوناگون به نوزادان یا کودکان دهند و تغذیه باید زیر نظر پزشک متخصص اطفال و تغذیه صورت گیرد، زیرا برخی زمان ها، داروهای گیاهی یا غذاها می توانند عوارض و اختلالات جبران ناپذیری برای نوزاد و کودک به همراه داشته باشند.بروز آلرژی های غذایی و اسهال های مقاوم نتیجه این اقدامات است که بسیاری از آنها در کوتاه مدت و براحتی درمان نمی شوند و طولانی مدت باقی می مانند.برخی از این ها، باعث اختلال در رشد جسمی و ذهنی کودک و حتی عقب ماندگی ذهنی می شوند که جبران ناپذیرند.

دکتر رضایی هم درباره عوارض چنین اقداماتی می گوید: برخی از خانواده ها برای ساکت کردن شیرخوار به خوددرمانی ها روی می آورند که می تواند در برخی موارد، سلامت آینده شیرخوار و کودک را به خطر بیندازد.خوراکی هایی چون قنداق، آب نبات و داروهای گیاهی نباید به شیرخوار داده شود، زیرا می تواند، خود، عامل چنین دردهایی و تشدید کننده آنها باشد.البته عرق نعناع در برخی موارد مفید است.داروهایی استاندارد هم با استفاده از آن تولید شده است که می توان با دستور پزشک، از آنها بهره جست.

وی می افزاید: در این زمینه باورهایی غلط وجود دارد.هر چند ممکن است به صورت سنتی نتایجی هم داده باشند، اما به دلیل این که داروهای گیاهی به صورت باز، غیر استریل و بی اندازه استفاده می شوند، هم می تواند درد شیرخوار را بیشتر کند و در حالت بدتر، عواقبی داشته، سلامت کودک را به خطر بیندازد.

به اعتقاد این متخصص، کودکان تا زمانی که شیر مادر می خورند، مشکل چندانی ندارند و حرف هایی که گاهی برخی افراد در خانواده ها می زنند و نگرانی ایجاد می کنند، چندان پایه علمی ندارد.این مشکلات، متأسفانه در میان مردم زیاد است و برداشت های غلطی درباره رشد کودک صورت می گیرد.

نوبخت حقیقی کارشناس ارشد تغذیه نیز چنین اعتقادی دارد: بهترین نشانه برای رشد صحیح کودک و سلامت وی، افزایش قد و وزن متناسب با منحنی معروف جاده سلامت یا همان منحنی رشد است.خانواده ها نباید در اندازه گیری قد و وزن کودک در مراکز بهداشتی اهمال کنند.همین مراقبت های ابتدایی مثل توزین ماهیانه می تواند ما را نسبت به سالم بودن کودک و رشد مناسب وی مطمئن کند.

به نظر می رسد برای حل چنین مشکلاتی درباره سلامت کودکان جامعه بویژه مادران جوان به آگاهی بیشتری نیازمندند.آموزش و افزایش سطح آگاهی خانواده ها و پزشکان برای تشخیص و درمان بیماری های کودکان برای پیشگیری از بحرانی شدن بیماری و احتمال مرگ و میر آنها حایز اهمیت است.دیگر نمی توان برای آرام کردن کودکان بی قرار به روش های سنتی پایبند و متکی بود.سلامت کودک بی زبان، موضوعی نیست که بی اهمیت و سرسری گرفته شود و بازیچه پایبندی بی دلیل به آموزه هایی باشد که هیچگاه کارآمدی آنها از نظر علمی ثابت نشده است.

منبع: pezeshkan.org

دل درد نوزادان و 40 روش برای درمان آن

باسلام ، اين مطلب را تا آخر بخوانيد ان شااله كه يكي از روش ها برايتان مفيد واقع شود.

البته قبل از هر چيزي توجه به اين نکته ضروري است که هرگز مادر را به دليل نحوه تغذيه نوزاد يا رژيم غذائي او مورد سرزنش قرار ندهيد و او را مسئول بروز کوليک ندانيد. هر چند که عامل تغذيه ميتواند به خودي خود مهم باشد.

۱- يه روش خيلي ساده و كارآمد: ۵ قطره شربت كوليكز را در يك قاشق چايخوري عرق نعنا حل كرده و به كودك دهيد اين روش تجويز پزشك دخترم بوده و خيلي زود جواب ميدهد.

2- آرامش خود را حفظ نمائید. (اگر علت اصلی گریه کودک کولیک باشد، خطرناک نیست)

3- در حین گریه های نوزاد یک نفس عمیق بکشید و آرامش خود را بدست آورید. اگر شما هم مضطرب و کلافه باشید، کودک این حالت را از شما دریافت می کند و هرگز نخواهید توانست که وی را آرام کنید.

4- خودتان را براي پايداري در برابر بروز کوليک در پايان روز آماده کنيد. مثلا شام را زودتر تهيه کنيد.

5- از همياري و مساعدت ديگران غافل نشويد. از افراد نزديک براي نگهداري نوزاد خود کمک بگيريد.

6- سعی کنید مواد لبنی را برای چند روز قطع کنید. (تجربه ثابت کرده با قطع مصرف لبنیات درد نوزادان بهبود خواهد یافت)

7- به جای مصرف روزانه شیر از ماست استفاده کنید.

8- در مصرف گندم، برخی میوه های تابستانی و مواد نفاخ مانند حبوبات یا انواع کلم زیاده روی نکنید.

9- از خوردن کلم، گل کلم، حبوبات، سیر، کافئین، تخم مرغ، تربچه، پياز و همين‌طور ادويه‌جات و سایر مواد تحریک کننده برای چند روز اجتناب کنید. (اگر گریه کودک پس از ورود دوباره یک غذا مجددا شروع شود، خواهید دانست که این غذا مسؤول ناراحتی کودک است.) آجیل ، بادام زمینی، مركبات، شكلات، گوجه فرنگي، قهوه، غذاهاي دريايي هم ممکن است برای نوزاد ایجاد حساسیت نماید.

10- مصرف جوشانده‌هاي گياهي حاوي مخلوطي از بابونه، شاه پسند، شيرين بيان، رازيانه و بادرنجبويه توسط مادر گريه را در شيرخواران دچار كوليك كاهش ميدهد. فراموش نكنيد كه در استفاده از داروهاي گياهي به صورت سنتي هميشه خطر آلودگي و عفونت وجود دارد.

11- به عنوان مثال دو روش سنتی ارائه میگردد: می توان دانه هاي داخل هل را خارج نمود و داخل يكه استكان آب جوش ریخت. روي استكان را با نعلبكي پوشانید تا این دانه ها دم بكشند. سپس دانه ها را خارج کرده و آب جوش سرد شده را به میزان تنها چند قطره به نوزاد خوراند که اصطلاحاً به آن هل باد می گویند. روش دوم: يك تكه نبات كوچك را خرد نموده و داخل آب جوش بریزید. سپس چند قطره عرق نعنا در آن ریخته، وقتی سرد شد، به نوزاد بخورانید. (نکته: استفاده از روش های سنتی منوط به نظر مادر و پزشک نوزاد است.)

12- بهتر است كه با پزشك خود در مورد رژيم  غذایی تان مشورت نمائید.

13- تا حوالی 4 ماهگی (زمان تکامل دستگاه گوارش کودک) رژیم غذایی خود را ادامه دهید.

14- اگر از شیرخشک برای تغذیه نوزاد استفاده می کنید، با پزشک کودک درخصوص عوض کردن نوع شیرخشک نوزادِ خود مشورت نمائید. (معمولاً شیرخشکهایی که پایه آنها براساس پروتین گیاهی سویا می باشد، توصیه میگردد)

15- مطمئن شوید که حین شیردهی هوا وارد دهان کودک نمی شود.

16- هنگام شيرخوردن مواظب باشيد فقط نوك سينه داخل دهان كودك نباشد، بلكه كل هاله سينه در دهان كودك قرار بگيرد، با اين كار هنگام شيرخوردن هواي كمتري وارد معده كودك مي‌شود.

17- اگر از شیشه برای شیردهی استفاده می کنید، از انواع مخصوص کودکان دچار کولیک استفاده کنید.

18- حتماً پس از شیردهی هوای تجمیع شده (آروغ) را خارج کنید. (این امر کمک می کند فشارِ تجمعی ناشی از بلع هوا کاهش یابد) براي اين كار مي‌توانيد سر نوزاد را روي شانه خودتان بگذاريد و آرام پشت او را بماليد يا به طور ملايم ضربه بزنيد. (برخي بچه‌ها هنگام بادگلو زدن، مقداري از شيرخورده شده را هم برمي‌گردانند) همچنین می توان نوزاد روي دست گرفت و آرام پشت او را مالش داد، برای کودکان بزرگتر میتوان کودک را در بغل نشاند و پشت او را ماساژ داد.

19- به کودک خود پستانک بدهید. البته شاید این یک حقه باشد، اما گاهی اوقات مکیدن می تواند به کودک آرامش دهد. تاب دادن کودک در گهواره نیز می تواند کمک کننده باشد.

20- کودک خود را از روی شکم، روی زانوهایتان یا داخل وان آب گرم قرار دهید. در این حالت با نوازش یا مالیدن پشت کودک می توانید به کاهش فشار شکم وی کمک کنید.

21- کودک را در آغوش بگیرید و با او صحبت کنید. قدم بزنید، تاب دهید یا با سرعت راه بروید. مسلما بغل کردن شیرخواری که بطور مداوم گریه می کند کار آسانی نیست، اما با این کار هم گرما و حضورتان موجب آرامش در کودک می شود و هم ضربات ملایم ناشی از قدمهای سریع شما ممکن است به حرکت گاز در روده های کودک کمک کند. با همین ایده بعضی نیز گذاشتن کودک در گهواره و تکان دادن را پیشنهاد می کنند و در صورت امکان گردش دادن کودک در اتومبیل.

22- نظريه ديگر مي‌گويد كوليك در اثر نابالغ بودن سيستم عصبي مركزي پديد مي‌آيد. بنابراين بچه‌ها ممكن است كه نسبت به محرك‌هايي مانند سرو صدا، نور و غيره واكنش شديد نشان دهند در حالي كه بچه‌هاي بزرگ‌تر يا افراد بزرگسال قادر هستند به راحتي خود را تطبيق دهند.

23- سعی کنید فضا را تغییر دهید. می توانید کودک را در کالسکه یا داخل “آغوش” به گردش بیرون از خانه یا پارک ببرید. هوای تازه و حرکات ریتمیک ممکن است او را به خواب برد.

24- در بعضي از بچه‌ها قرار گرفتن در جاهاي ساكت و آرام مي‌تواند كمك كننده باشد

25- به حمام بروید. می توانید کودک را در وان مخصوصش بگذارید یا به همراه او خودتان هم در وان بزرگ بروید. گرمای حمام و صدای آب اثر خوبی روی کودک ناآرام خواهد داشت.

26- روشهاي ديگري هم پيشنهاد شده اند كه احتمالاً مكانيسم عملشان، پرت كردن حواس كودك و در نتيجه متوقف كردن گريه هاي او هستند. قرار دادن شيرخوار نزديك جاروبرقي يا وسيله‌اي شبيه آن، كه سروصداي يكنواخت ايجاد ميكند، مانند دستگاه جارو برقی و سشوار و دستگاه تهویه هوا همين طور سوار كردن كودك در اتومبيل يا كالسكه براي گردش. حداقل اين است كه ميشود اين روشهاي بي ضرر را امتحان كرد.

27- در كشورهاي ديگر وسيله‌اي به نام “نگهدارنده كوليك” به بازار عرضه شده كه روي شكم شيرخوار فشار وارد ميكنند. سازندگان ادعا ميكنند اين وسيله در درمان و پيشگيري از كوليك موِثر است. همچنین برخی کشورها با ساختن دستگاهی مشابه اتومبیل و با شبیه سازی فضای اتومبیل کودک مبتلا به کولیک را فریب داده و آرام می نمایند.

28- کودک را ماساژ دهید. می توانید در دمای مناسب لباسهای کودک را درآورید، روی یک حوله تمام بدن یا فقط شکم وی را با استفاده از یک روغن طبیعی یا روغن بچه ماساژ دهید. برای ماساژ شکم، می توانید کمی روغن زیتون روی شکم شیرخوار بریزید و با انگشت شست از اطراف ناف شروع کنید. فرض کنید که می خواهید دوایری را با انگشت رسم کنید و به تدریج که از ناف دور می شوید دوایر بزرگتری را بکشید. دقت کنید که خیلی به شکم کودک فشار نیاورید. این کار را می توانید با خواندن یک لالایی یا شعر و یا گوش دادن به موسیقی آرام نیز انجام دهید.

29- در صورتی که شما همیشه در حال غذا دادن، تعویض پوشک، خواباندن و سرگرم کردن کودک خود هستید، گاهی نیز می توانید استراحت کوتاهی به خود بدهید. اگر این امکان را دارید او را برای چند ساعت به همسر یا یکی از بستگان بسپارید تا کمی استراحت کنید.

30- داروهای ضد نفخ مخصوص کودکان وجود دارد. برخی داروهای بزرگسالان هم در مواردی با مقدار بسیار کم برای شیرخواران تجویز می شوند، اما دقت کنید که انتخاب و روش استفاده از دارو را به پزشک کودکتان واگذار کنید؛ هر دارویی را تنها با دستور پزشک و فقط از داروخانه تهیه کنید. مواد گیاهی و عصاره و عرقیات را نیز خودتان بخورید.

31- از شربت گریپ میکسچر که با نام تجاری nursing Harveys وارد می گردد، هم می توان استفاده کرد. معادل ایرانی این شربت کاراوی میکسچر یا گریپ واتر می باشد، که ارزانتر است. همچنین، از قطره دایمتیکون، (2 قطره به ازای هر کیلو وزن نوزاد، مثلاً برای نوزاد 4 کیلویی 8 قطره) نیز می توان، استفاده کرد. در برخی منابع استفاده از گلوکز هیپرتونیک 10% یک قطره که زیر زبان نوزاد چکانده می شود و یا ندیفن هیدرامین 1 میلی گرم به ازای هرکیلو وزن بدن هم ذکر شده که می بایست طبق نظر متخصص اطفال استفاده نمود. همچنین قطره كارمينيت (روزي 3 بار، هر بار 3 الي 5 قطره)  و کولکید (قطره خارجی نایاب) نیز با همین شیوه مصرف، جهت درمان کولیک نوزادان استفاده می گردد.

32- یکی از اشتباه ترین و مهلک ترین تجویزها تجویز شربت دی سیکلومین می باشد که اگرچه ممکن است اثر خوبی هم داشته باشد اما در نوزادان زیر 6 ماه عوارضی دارد و می تواند آپنه تنفسی (بند آمدن نفس نوزاد) خواب آلودگی و یبوست ایجاد نموده و مصرف آن توصیه نمی شود،

33- در مصرف دارو، عبارات هشداردهنده (داروهاي ضدکوليک) “مثل براي نوزادان زير 6 ماه مضر است” را مدنظر قرار دهید.

34- سايمتيكون يك داروي بي‌خطر براي كاهش گاز درون مجراي روده است كه معمولاً بدون نسخه از داروخانه ها قابل تهيه است. عده‌اي معتقدند اين دارو و نظاير آن در درمان كوليك شيرخواران موِثر است اما مثل خيلي چيزهاي ديگر در عالم پزشكي، هيچ كس نمي تواند در اين باره قسم بخورد. در كشور ما، رايج‌ترين داروهايي كه براي درمان كوليك شيرخواران به كار ميرود همان “گريپ ميكسچر” و “دايميتكون” است. (مصرف دايمتيكون براي نوزادان پسر مناسب نيست. بهتر است از سايمتيكون استفاده شود.) همچنین میتوان ۵ قطره از داروی کولیکز را در یک قاشق چایخوری شربت گریپ میکسچر، حل نمود و هر هشت ساعت به نوزاد خورانید.

35- گاهي بچه را به يك پرستار يا فرد مطمئن ديگر سپرده و براي ديدن فيلم و صرف شام ساعاتي را بيرون از منزل گذرانده و تجديد قوا  كند.

36- یک بطری آب گرم را در پتو پیچیده و در مجاورت شکم نوزاد قرار دهید.

37- كولیك شیرخواران بسیار بیش از آن برای خود كودك آزاردهنده یا خطرناك باشد، برای پدر و مادر آزاردهنده و حتی خطرناك است. پزشكان هم در چنین مواردی، شاید بیش از نوزاد باید به پدر و مادر نوزاد توجه كند. مادران هم باید مطمئن باشند اضطراب و افسردگی شان، بعد از طی شدن دوره گریههای كودك، بهبود می‌یابد.

38- در واقع برای والدین ممکن است بسیار دردناک باشد که باید گریه های متناوب، دلگیر کننده و آزار دهنده کودک را تحمل کنند. کودکان مبتلا به کولیک کاملا خوب هستند. اگر هیچیک از روشهای بالا جواب نداد می توان نوزاد را برای چند دقیقه رها کرد و توجهی نکرد.

39- پزشک معروف کودکان دکتر اسپاک اینگونه می نویسد: “بدون توجه به ساعتها گریه کردن، این کودکان بزرگ می شوند و وزن می گیرند، نه فقط در حد طبیعی که بهتر از حد طبیعی رشد می کنند.” و نکته آخر اینکه در یک مطالعه مشخص شده که کودکان مبتلا به کولیک در آینده مسائل زندگی را حتی بهتر حل می کنند.

40- پیشنهاد می گردد، مطالب فوق را همسرتان و یا پرستار نوزادتان نیز مطالعه نماید.

دوستان گرامی یه نکته ای که شاید خیلی کم پیش بیاد و ما اصلا بهش فکر نکنیم. سنگ های کلیه نوزاد هست. مصرف بیش از حد قرص “کلسیم د” در دوران بارداری شدیدا خطرناک هست و در صورت مصرف زیاد ممکن هست در کلیه نوزاد تولید سنگ های کوچک در حد یک میلی متر کنه. این امر درصورتی اتفاق میافته که کلیه نوزاد به صورت مادرزادی مستعد تولید سنگ باشه. اگر دلیل گریه نوزاد مشخص نشد با یه آزمایش ادرار، خون و در نهایت یک سونوگرافی نوزاد میشه وجود سنگ رو تشخیص داد.

همچنین این خیلی خیلی مهمه که از سونوگرافی دقیق مخصوص اطفال استفاده بشه که بهترین و مجربترین اونها در بیمارستان کودکان طالقانی هست.

دوستان عزیز و گرامی دختر من به مدت پنج ماه تمام از شدت دل درد ما رو هرشب روانه بیمارستان میکرد اما دل درداش خود به خود خوب شد. اما اخیرا پسر یکی از دوستام دچار کولیک های شدید میشد که به گفته خودش با مصرف یک هفته ای دارویی به نام    بایو گایا      دل درداش برای همیشه مثل آب روی آتیش قطع شده البته اینم بگم که این دارو رو بعد از گشتن تو کل تهران تو یه داروخانه به نام پارسین توی خیابون ناصری بعد از خ ظفر پیدا کرده.

امیدوارم مطالب براتون مفید بوده باشه . دختر من الان خدا رو شکر هیچ مشکلی نداره و فوق العاده باهوش و فرزه جوری که تو نه ماهگی شروع به راه رفتن کرد و خیلی زود به حرف زدن افتاد. اما فقط پنج ماه اول گریه می کرد. من هم همه روشها رو به کار میبردم و از بعضي از اونا واقعا جواب گرفتم اما بيشتر تلاش ميكردم که عذاب وجدان نداشته باشم.

بدرود – شاد و موفق باشید.

اینم تجربیات مامان آمنه عزیز

من هم چند تجربه دارم که مینویسم

پسر چهار ماهه دارم که مثل برادرش که توی این سن بود همیشه دل درد و کلافس

پزشک میگه به خاطر پر خوریه و درست هم میگه

استفاده از روغن کرچک برای ماساژ قبل از خواب خیلی خوبه

گرم نگه داشتن قسمت کمر و پاها

قبل خواب یک پارچه یا پتوی نازک رو مثل قنداق اطراف نی نی قرار بدین دستهاشو کنار بدن قرار داده و پارچه رو دورش بپیچید البته نه مثل قنداق های قدیمی خیلی محکم بلکه تا حدی که نی نی احساس امنیت داشته باشه

ترنجبین واقعا عالیه مادر و نی نی هر دو مصرف کنند

مامان هم باید هر روز صبح چای نبات کم رنگ و یا نبات داغ مصرف کنه

عرق نعنا و عناب بعد از ظهرها برای مامان فراموش نشه

طرز تهیه نبات داغ برای نوزاد

طبابت خانگی شیرخواران ممنوع

مادر جان! این ترنجبین را با نبات به بچه بده هم گریه اش را می اندازد، هم چاقش می کند…دخترم! هر وقت بچه گریه کرد یک قاشق قنداق بده ساکت می شود…چرا بچه را همه اش دکتر می برید، مگر ما چطوری بزرگ شدیم بچه دکتری می شود ها!..مگر من شماها را چطوری بزرگ کردم، با همین چیزها دیگر، چند قاشق نبات داغ به بچه بدهید آرامش می کند…اینقدر این بچه را دکتر می برید تا مریض شود.

این ها نمونه های گفت و گوهایی است که در برخی از خانواده ها برای آرام کردن کودکان و درمان بی قراری های آن ها درمی گیرد و نشان دهنده اندیشه ای است که از گذشته وجود داشته و تاکنون تداوم یافته است. قدیم ترها که از پزشک به معنای مدرن و مراکز درمانی خبری نبود، مردم به دانسته ها و آنچه از گذشتگانشان رسیده بود تکیه می کردند و البته تا اندازه ای حق داشتند.بزرگ کردن کودک، دردسرهایی داشت و بیماری هایی که باید برای رویارویی با آنها، تدبیر می کردند؛ بدینگونه، دانسته ها و یافته های سنتی، سینه به سینه نقل می شد و از مادر به فرزند می رسید.از دید آنان بی قراری یا گریه بچه یا از روی گرسنگی بود یا دل درد و گوش درد و برای هریک نیز با بهره گیری از توصیه های بزرگترها، چاره ای می کردند. بویژه برای رویارویی با دل درد، اگر آن را عامل گریه می پنداشتند، انواع داروهای گیاهی و درمان های خانگی را به کار می بستند و شاید هم نتیجه می گرفتند، اما بعدها از نظر علمی، هیچگاه ثابت نشد که آن روش ها، آیا واقعاً در آرام کردن کودک مؤثر بوده اند یا خیر.

● خوددرمانی با چاشنی های بومی

بسیاری از خانواده ها برای درمان کودکان و شیرخوارانی که بی قراری می کنند، به باورهایی سنتی پایبندند که شاید پایه و اساس علمی چندانی ندارند و امروزه تقریباً همه پزشکان کودکان، آنها را رد می کنند.

دادن داروهای گیاهی متنوع بدون تجویز پزشک به شیرخواری که شیر مادر مصرف می کند و گاهی از خود بی قراری نشان می دهد، متداول ترین روشی است که خانواده ها به کار می بندند و برآنند که این روش دهه ها است که پاسخ داده، خود آن ها هم با بهره گیری از همین داروها بزرگ شده اند.

خوددرمانی برای تسکین دل درد شیرخواران، تقریباً مهم ترین روشی است که برخی خانواده ها با استفاده از شیوه های عجیب بدان روی می آورند، در حالی که نمی دانند عدم درمان بموقع و صحیح دل درد کودکان، می تواند باعث عواقب جبران ناپذیری در سلامت کودکان شود.

● بی قراری، سرشت برخی کودکان است

دکتر رضا رضایی طاهری، متخصص کودکان در این باره می گوید: بی قراری کودکان و شیرخواران علت های فراوانی دارد.برخی از آن ها اساساً بی قرارند و سرشتشان با سرسختی عجین است، به گونه ای که در برابر هر چیز کوچکی واکنش نشان می دهند.این موضوع طبیعی است.برخی دیگر نیز یا آرامند یا وضعیت میانه ای دارند.شیرخواران دسته نخست، در زمان رشد هم چنین حالتی دارند، براحتی آرام نمی گیرند و جنب و جوش بیشتری از خود نشان می دهند.

وی می افزاید: در مواردی که شیرخوار گریه می کند، چون زبان بیان علت را ندارد، می گویند دل درد دارد، در حالی که بی قراری و گریه وی باید بدقت بررسی شود.پیش از نسبت دادن دل دردهای کولیکی به شیرخوار باید از بسیاری از موارد دیگر مطمئن شد.

به گفته وی، کولیک، شایع ترین دل درد شیرخواران و کودکان است که معمولاً از هفته دوم تولد آغاز شده، تا حداکثر ۶ ماهگی ادامه می یابد.درد کولیکی مانند درد ناگهانی ناشی از گزیدن زنبور است و در شیرخوار حالت های ویژه ای پدید می آورد.شیرخوار، قرمز شده، پاهایش را به سمت شکم و بالا جمع می کند.در بسیاری از موارد، علت گریه شیرخوار و کودک، می تواند ریشه های عصبی، متابولیکی، کم خونی و عفونت ادراری داشته باشد.

● خوددرمانی نکنید، اثرات سوء دارد

پزشکان متخصص کودکان در مراجعات خانواده ها به آنان توصیه می کنند که از خوددرمانی بپرهیزند، اما در مواردی که گریه و بی قراری شیرخوار، آنان را کلافه می کند، به استفاده از داروهای گیاهی روی می آورند که به اعتقاد پزشکان، می تواند اثرات سوءیی برای کودک داشته باشد.

گفته می شود، دردهای کولیکی تقریباً در یک پنجم کودکان شایع است و هنوز دانشمندان نتوانسته اند راه درمانی مشخصی برای آن بیابند.برای رویارویی با این دردها که بی قراری زیادی در کودک پدید می آورد، در آغوش کشیدن شیرخوار، قرار دادن حوله گرم روی شکم و حرف زدن با وی، در کنار برخی داروهای شیمیایی یا گیاهی صنعتی، مهم ترین توصیه ای است که پزشکان کودکان برای خانواده ها دارند.

دکتر رضایی تأکید می کند: هنگامی که مطمئن شدیم علت بی قراری و ناآرامی شیرخوار، عوامل دیگری جز دل درد کولیکی نیست، باید پس از مشورت با پزشک متخصص کودکان، روش هایی را به کار برد که اندکی به آرام شدن آن می انجامد.در کنار داروهایی که ممکن است پزشک تجویز کند، می توان حوله گرم روی شکم شیرخوار گذاشت.زمان شیر خوردن، باید بینی وی کاملاً باز باشد تا از دهان تنفس نکند.هوای وارد شده از طریق دهان، می تواند از طریق معده به روده رفته، موجب کولیک شود.

این متخصص کودکان یادآور می شود: کولیک کودکان را درد «بنشین و نگاه کن» نام نهاده اند، چون هنوز راه درمان یا داروی مشخصی برای آن پیدا نشده است، به همین دلیل باید بیشتر از روش های نگهدارنده استفاده کرد.

از آنجایی که شیرخوار زیر ۶ ماه نباید از غذاهای کمکی استفاده کند، نباید از خوراکی برای درمان دل درد، استفاده کرد.مادر باید یکسری مراقبت ها را به کار برد.به عنوان نمونه، در خانواده هایی که زمینه آلرژی های گوناگون وجود دارد، خوردن برخی خوراکی ها می تواند موجب دل درد در شیرخوار شود.عموماً، مصرف خوراکی هایی همچون نارنگی یا پروتئین های گاوی ممکن است در شیرخوار مشکل ایجاد کند.به همین دلیل، در دوران شیردهی باید از مصرف این مواد خودداری کرد.

حتی این موضوع که پزشکان می گویند نباید به شیرخوار زیر ۶ ماه غذای کمکی داد، همین حساسیتی است که ممکن است مستقیماً در کودک ایجاد شود و دل وی را به درد بیندازد.

● هر چیزی را به خورد شیرخوار ندهید

در کنار خوددرمانی هایی که برای آرام کردن بی قراری های کودکان صورت می گیرد، این پرسش به میان می آید که آیا اساساً می توان به هر بهانه ای، هر چیزی را به کودک خوراند

یک کارشناس ارشد تغذیه در این باره می گوید: شیر مادر، بهترین غذا برای نوزاد است و این واقعیتی علمی است که تمام تحقیقات علمی در دنیا بدان رسیده اند. شیر مادر از نظر مواد مغذی (درشت مغذی ها و ریزمغذی ها) همه آنچه را که کودک به آن نیاز دارد به وی می دهد.شیر مادر دربرگیرنده آنتی بادی های بسیار مؤثری است که می تواند کودک را در برابر انواع عفونت ها و اختلالات مانند اسهال حفاظت کند.

فرید نوبخت حقیقی می افزاید: برخی داروهای گیاهی هستند که استفاده از آن ها، به طور سنتی و سینه به سینه در خانواده ها نقل شده است.برخی از این داروها بی خطر و حتی مفیدند، مانند عرق نعناع که در تسکین دردهای کولیکی یا انباشته شدن گاز در معده کودک مؤثر است.البته مقدار و تعداد دفعات مصرف حتماً باید تحت نظر پزشک اطفال یا متخصص تغذیه صورت بگیرد.

به اعتقاد این مشاور تغذیه، خانواده ها نباید به هیچ وجه، سر خود داروهای گیاهی، شیمیایی یا غذاهای گوناگون به نوزادان یا کودکان دهند و تغذیه باید زیر نظر پزشک متخصص اطفال و تغذیه صورت گیرد، زیرا برخی زمان ها، داروهای گیاهی یا غذاها می توانند عوارض و اختلالات جبران ناپذیری برای نوزاد و کودک به همراه داشته باشند.بروز آلرژی های غذایی و اسهال های مقاوم نتیجه این اقدامات است که بسیاری از آنها در کوتاه مدت و براحتی درمان نمی شوند و طولانی مدت باقی می مانند.برخی از این ها، باعث اختلال در رشد جسمی و ذهنی کودک و حتی عقب ماندگی ذهنی می شوند که جبران ناپذیرند.

دکتر رضایی هم درباره عوارض چنین اقداماتی می گوید: برخی از خانواده ها برای ساکت کردن شیرخوار به خوددرمانی ها روی می آورند که می تواند در برخی موارد، سلامت آینده شیرخوار و کودک را به خطر بیندازد.خوراکی هایی چون قنداق، آب نبات و داروهای گیاهی نباید به شیرخوار داده شود، زیرا می تواند، خود، عامل چنین دردهایی و تشدید کننده آنها باشد.البته عرق نعناع در برخی موارد مفید است.داروهایی استاندارد هم با استفاده از آن تولید شده است که می توان با دستور پزشک، از آنها بهره جست.

وی می افزاید: در این زمینه باورهایی غلط وجود دارد.هر چند ممکن است به صورت سنتی نتایجی هم داده باشند، اما به دلیل این که داروهای گیاهی به صورت باز، غیر استریل و بی اندازه استفاده می شوند، هم می تواند درد شیرخوار را بیشتر کند و در حالت بدتر، عواقبی داشته، سلامت کودک را به خطر بیندازد.

به اعتقاد این متخصص، کودکان تا زمانی که شیر مادر می خورند، مشکل چندانی ندارند و حرف هایی که گاهی برخی افراد در خانواده ها می زنند و نگرانی ایجاد می کنند، چندان پایه علمی ندارد.این مشکلات، متأسفانه در میان مردم زیاد است و برداشت های غلطی درباره رشد کودک صورت می گیرد.

نوبخت حقیقی کارشناس ارشد تغذیه نیز چنین اعتقادی دارد: بهترین نشانه برای رشد صحیح کودک و سلامت وی، افزایش قد و وزن متناسب با منحنی معروف جاده سلامت یا همان منحنی رشد است.خانواده ها نباید در اندازه گیری قد و وزن کودک در مراکز بهداشتی اهمال کنند.همین مراقبت های ابتدایی مثل توزین ماهیانه می تواند ما را نسبت به سالم بودن کودک و رشد مناسب وی مطمئن کند.

به نظر می رسد برای حل چنین مشکلاتی درباره سلامت کودکان جامعه بویژه مادران جوان به آگاهی بیشتری نیازمندند.آموزش و افزایش سطح آگاهی خانواده ها و پزشکان برای تشخیص و درمان بیماری های کودکان برای پیشگیری از بحرانی شدن بیماری و احتمال مرگ و میر آنها حایز اهمیت است.دیگر نمی توان برای آرام کردن کودکان بی قرار به روش های سنتی پایبند و متکی بود.سلامت کودک بی زبان، موضوعی نیست که بی اهمیت و سرسری گرفته شود و بازیچه پایبندی بی دلیل به آموزه هایی باشد که هیچگاه کارآمدی آنها از نظر علمی ثابت نشده است.

 

دل درد نوزادان و 40 روش برای درمان آن

باسلام ، اين مطلب را تا آخر بخوانيد ان شااله كه يكي از روش ها برايتان مفيد واقع شود.

البته قبل از هر چيزي توجه به اين نکته ضروري است که هرگز مادر را به دليل نحوه تغذيه نوزاد يا رژيم غذائي او مورد سرزنش قرار ندهيد و او را مسئول بروز کوليک ندانيد. هر چند که عامل تغذيه ميتواند به خودي خود مهم باشد.

۱- يه روش خيلي ساده و كارآمد: ۵ قطره شربت كوليكز را در يك قاشق چايخوري عرق نعنا حل كرده و به كودك دهيد اين روش تجويز پزشك دخترم بوده و خيلي زود جواب ميدهد.

2- آرامش خود را حفظ نمائید. (اگر علت اصلی گریه کودک کولیک باشد، خطرناک نیست)

3- در حین گریه های نوزاد یک نفس عمیق بکشید و آرامش خود را بدست آورید. اگر شما هم مضطرب و کلافه باشید، کودک این حالت را از شما دریافت می کند و هرگز نخواهید توانست که وی را آرام کنید.

4- خودتان را براي پايداري در برابر بروز کوليک در پايان روز آماده کنيد. مثلا شام را زودتر تهيه کنيد.

5- از همياري و مساعدت ديگران غافل نشويد. از افراد نزديک براي نگهداري نوزاد خود کمک بگيريد.

6- سعی کنید مواد لبنی را برای چند روز قطع کنید. (تجربه ثابت کرده با قطع مصرف لبنیات درد نوزادان بهبود خواهد یافت)

7- به جای مصرف روزانه شیر از ماست استفاده کنید.

8- در مصرف گندم، برخی میوه های تابستانی و مواد نفاخ مانند حبوبات یا انواع کلم زیاده روی نکنید.

9- از خوردن کلم، گل کلم، حبوبات، سیر، کافئین، تخم مرغ، تربچه، پياز و همين‌طور ادويه‌جات و سایر مواد تحریک کننده برای چند روز اجتناب کنید. (اگر گریه کودک پس از ورود دوباره یک غذا مجددا شروع شود، خواهید دانست که این غذا مسؤول ناراحتی کودک است.) آجیل ، بادام زمینی، مركبات، شكلات، گوجه فرنگي، قهوه، غذاهاي دريايي هم ممکن است برای نوزاد ایجاد حساسیت نماید.

10- مصرف جوشانده‌هاي گياهي حاوي مخلوطي از بابونه، شاه پسند، شيرين بيان، رازيانه و بادرنجبويه توسط مادر گريه را در شيرخواران دچار كوليك كاهش ميدهد. فراموش نكنيد كه در استفاده از داروهاي گياهي به صورت سنتي هميشه خطر آلودگي و عفونت وجود دارد.

11- به عنوان مثال دو روش سنتی ارائه میگردد: می توان دانه هاي داخل هل را خارج نمود و داخل يكه استكان آب جوش ریخت. روي استكان را با نعلبكي پوشانید تا این دانه ها دم بكشند. سپس دانه ها را خارج کرده و آب جوش سرد شده را به میزان تنها چند قطره به نوزاد خوراند که اصطلاحاً به آن هل باد می گویند. روش دوم: يك تكه نبات كوچك را خرد نموده و داخل آب جوش بریزید. سپس چند قطره عرق نعنا در آن ریخته، وقتی سرد شد، به نوزاد بخورانید. (نکته: استفاده از روش های سنتی منوط به نظر مادر و پزشک نوزاد است.)

12- بهتر است كه با پزشك خود در مورد رژيم  غذایی تان مشورت نمائید.

13- تا حوالی 4 ماهگی (زمان تکامل دستگاه گوارش کودک) رژیم غذایی خود را ادامه دهید.

14- اگر از شیرخشک برای تغذیه نوزاد استفاده می کنید، با پزشک کودک درخصوص عوض کردن نوع شیرخشک نوزادِ خود مشورت نمائید. (معمولاً شیرخشکهایی که پایه آنها براساس پروتین گیاهی سویا می باشد، توصیه میگردد)

15- مطمئن شوید که حین شیردهی هوا وارد دهان کودک نمی شود.

16- هنگام شيرخوردن مواظب باشيد فقط نوك سينه داخل دهان كودك نباشد، بلكه كل هاله سينه در دهان كودك قرار بگيرد، با اين كار هنگام شيرخوردن هواي كمتري وارد معده كودك مي‌شود.

17- اگر از شیشه برای شیردهی استفاده می کنید، از انواع مخصوص کودکان دچار کولیک استفاده کنید.

18- حتماً پس از شیردهی هوای تجمیع شده (آروغ) را خارج کنید. (این امر کمک می کند فشارِ تجمعی ناشی از بلع هوا کاهش یابد) براي اين كار مي‌توانيد سر نوزاد را روي شانه خودتان بگذاريد و آرام پشت او را بماليد يا به طور ملايم ضربه بزنيد. (برخي بچه‌ها هنگام بادگلو زدن، مقداري از شيرخورده شده را هم برمي‌گردانند) همچنین می توان نوزاد روي دست گرفت و آرام پشت او را مالش داد، برای کودکان بزرگتر میتوان کودک را در بغل نشاند و پشت او را ماساژ داد.

19- به کودک خود پستانک بدهید. البته شاید این یک حقه باشد، اما گاهی اوقات مکیدن می تواند به کودک آرامش دهد. تاب دادن کودک در گهواره نیز می تواند کمک کننده باشد.

20- کودک خود را از روی شکم، روی زانوهایتان یا داخل وان آب گرم قرار دهید. در این حالت با نوازش یا مالیدن پشت کودک می توانید به کاهش فشار شکم وی کمک کنید.

21- کودک را در آغوش بگیرید و با او صحبت کنید. قدم بزنید، تاب دهید یا با سرعت راه بروید. مسلما بغل کردن شیرخواری که بطور مداوم گریه می کند کار آسانی نیست، اما با این کار هم گرما و حضورتان موجب آرامش در کودک می شود و هم ضربات ملایم ناشی از قدمهای سریع شما ممکن است به حرکت گاز در روده های کودک کمک کند. با همین ایده بعضی نیز گذاشتن کودک در گهواره و تکان دادن را پیشنهاد می کنند و در صورت امکان گردش دادن کودک در اتومبیل.

22- نظريه ديگر مي‌گويد كوليك در اثر نابالغ بودن سيستم عصبي مركزي پديد مي‌آيد. بنابراين بچه‌ها ممكن است كه نسبت به محرك‌هايي مانند سرو صدا، نور و غيره واكنش شديد نشان دهند در حالي كه بچه‌هاي بزرگ‌تر يا افراد بزرگسال قادر هستند به راحتي خود را تطبيق دهند.

23- سعی کنید فضا را تغییر دهید. می توانید کودک را در کالسکه یا داخل “آغوش” به گردش بیرون از خانه یا پارک ببرید. هوای تازه و حرکات ریتمیک ممکن است او را به خواب برد.

24- در بعضي از بچه‌ها قرار گرفتن در جاهاي ساكت و آرام مي‌تواند كمك كننده باشد

25- به حمام بروید. می توانید کودک را در وان مخصوصش بگذارید یا به همراه او خودتان هم در وان بزرگ بروید. گرمای حمام و صدای آب اثر خوبی روی کودک ناآرام خواهد داشت.

26- روشهاي ديگري هم پيشنهاد شده اند كه احتمالاً مكانيسم عملشان، پرت كردن حواس كودك و در نتيجه متوقف كردن گريه هاي او هستند. قرار دادن شيرخوار نزديك جاروبرقي يا وسيله‌اي شبيه آن، كه سروصداي يكنواخت ايجاد ميكند، مانند دستگاه جارو برقی و سشوار و دستگاه تهویه هوا همين طور سوار كردن كودك در اتومبيل يا كالسكه براي گردش. حداقل اين است كه ميشود اين روشهاي بي ضرر را امتحان كرد.

27- در كشورهاي ديگر وسيله‌اي به نام “نگهدارنده كوليك” به بازار عرضه شده كه روي شكم شيرخوار فشار وارد ميكنند. سازندگان ادعا ميكنند اين وسيله در درمان و پيشگيري از كوليك موِثر است. همچنین برخی کشورها با ساختن دستگاهی مشابه اتومبیل و با شبیه سازی فضای اتومبیل کودک مبتلا به کولیک را فریب داده و آرام می نمایند.

28- کودک را ماساژ دهید. می توانید در دمای مناسب لباسهای کودک را درآورید، روی یک حوله تمام بدن یا فقط شکم وی را با استفاده از یک روغن طبیعی یا روغن بچه ماساژ دهید. برای ماساژ شکم، می توانید کمی روغن زیتون روی شکم شیرخوار بریزید و با انگشت شست از اطراف ناف شروع کنید. فرض کنید که می خواهید دوایری را با انگشت رسم کنید و به تدریج که از ناف دور می شوید دوایر بزرگتری را بکشید. دقت کنید که خیلی به شکم کودک فشار نیاورید. این کار را می توانید با خواندن یک لالایی یا شعر و یا گوش دادن به موسیقی آرام نیز انجام دهید.

29- در صورتی که شما همیشه در حال غذا دادن، تعویض پوشک، خواباندن و سرگرم کردن کودک خود هستید، گاهی نیز می توانید استراحت کوتاهی به خود بدهید. اگر این امکان را دارید او را برای چند ساعت به همسر یا یکی از بستگان بسپارید تا کمی استراحت کنید.

30- داروهای ضد نفخ مخصوص کودکان وجود دارد. برخی داروهای بزرگسالان هم در مواردی با مقدار بسیار کم برای شیرخواران تجویز می شوند، اما دقت کنید که انتخاب و روش استفاده از دارو را به پزشک کودکتان واگذار کنید؛ هر دارویی را تنها با دستور پزشک و فقط از داروخانه تهیه کنید. مواد گیاهی و عصاره و عرقیات را نیز خودتان بخورید.

31- از شربت گریپ میکسچر که با نام تجاری nursing Harveys وارد می گردد، هم می توان استفاده کرد. معادل ایرانی این شربت کاراوی میکسچر یا گریپ واتر می باشد، که ارزانتر است. همچنین، از قطره دایمتیکون، (2 قطره به ازای هر کیلو وزن نوزاد، مثلاً برای نوزاد 4 کیلویی 8 قطره) نیز می توان، استفاده کرد. در برخی منابع استفاده از گلوکز هیپرتونیک 10% یک قطره که زیر زبان نوزاد چکانده می شود و یا ندیفن هیدرامین 1 میلی گرم به ازای هرکیلو وزن بدن هم ذکر شده که می بایست طبق نظر متخصص اطفال استفاده نمود. همچنین قطره كارمينيت (روزي 3 بار، هر بار 3 الي 5 قطره)  و کولکید (قطره خارجی نایاب) نیز با همین شیوه مصرف، جهت درمان کولیک نوزادان استفاده می گردد.

32- یکی از اشتباه ترین و مهلک ترین تجویزها تجویز شربت دی سیکلومین می باشد که اگرچه ممکن است اثر خوبی هم داشته باشد اما در نوزادان زیر 6 ماه عوارضی دارد و می تواند آپنه تنفسی (بند آمدن نفس نوزاد) خواب آلودگی و یبوست ایجاد نموده و مصرف آن توصیه نمی شود،

33- در مصرف دارو، عبارات هشداردهنده (داروهاي ضدکوليک) “مثل براي نوزادان زير 6 ماه مضر است” را مدنظر قرار دهید.

34- سايمتيكون يك داروي بي‌خطر براي كاهش گاز درون مجراي روده است كه معمولاً بدون نسخه از داروخانه ها قابل تهيه است. عده‌اي معتقدند اين دارو و نظاير آن در درمان كوليك شيرخواران موِثر است اما مثل خيلي چيزهاي ديگر در عالم پزشكي، هيچ كس نمي تواند در اين باره قسم بخورد. در كشور ما، رايج‌ترين داروهايي كه براي درمان كوليك شيرخواران به كار ميرود همان “گريپ ميكسچر” و “دايميتكون” است. (مصرف دايمتيكون براي نوزادان پسر مناسب نيست. بهتر است از سايمتيكون استفاده شود.) همچنین میتوان ۵ قطره از داروی کولیکز را در یک قاشق چایخوری شربت گریپ میکسچر، حل نمود و هر هشت ساعت به نوزاد خورانید.

35- گاهي بچه را به يك پرستار يا فرد مطمئن ديگر سپرده و براي ديدن فيلم و صرف شام ساعاتي را بيرون از منزل گذرانده و تجديد قوا  كند.

36- یک بطری آب گرم را در پتو پیچیده و در مجاورت شکم نوزاد قرار دهید.

37- كولیك شیرخواران بسیار بیش از آن برای خود كودك آزاردهنده یا خطرناك باشد، برای پدر و مادر آزاردهنده و حتی خطرناك است. پزشكان هم در چنین مواردی، شاید بیش از نوزاد باید به پدر و مادر نوزاد توجه كند. مادران هم باید مطمئن باشند اضطراب و افسردگی شان، بعد از طی شدن دوره گریههای كودك، بهبود می‌یابد.

38- در واقع برای والدین ممکن است بسیار دردناک باشد که باید گریه های متناوب، دلگیر کننده و آزار دهنده کودک را تحمل کنند. کودکان مبتلا به کولیک کاملا خوب هستند. اگر هیچیک از روشهای بالا جواب نداد می توان نوزاد را برای چند دقیقه رها کرد و توجهی نکرد.

39- پزشک معروف کودکان دکتر اسپاک اینگونه می نویسد: “بدون توجه به ساعتها گریه کردن، این کودکان بزرگ می شوند و وزن می گیرند، نه فقط در حد طبیعی که بهتر از حد طبیعی رشد می کنند.” و نکته آخر اینکه در یک مطالعه مشخص شده که کودکان مبتلا به کولیک در آینده مسائل زندگی را حتی بهتر حل می کنند.

40- پیشنهاد می گردد، مطالب فوق را همسرتان و یا پرستار نوزادتان نیز مطالعه نماید.

دوستان گرامی یه نکته ای که شاید خیلی کم پیش بیاد و ما اصلا بهش فکر نکنیم. سنگ های کلیه نوزاد هست. مصرف بیش از حد قرص “کلسیم د” در دوران بارداری شدیدا خطرناک هست و در صورت مصرف زیاد ممکن هست در کلیه نوزاد تولید سنگ های کوچک در حد یک میلی متر کنه. این امر درصورتی اتفاق میافته که کلیه نوزاد به صورت مادرزادی مستعد تولید سنگ باشه. اگر دلیل گریه نوزاد مشخص نشد با یه آزمایش ادرار، خون و در نهایت یک سونوگرافی نوزاد میشه وجود سنگ رو تشخیص داد.

همچنین این خیلی خیلی مهمه که از سونوگرافی دقیق مخصوص اطفال استفاده بشه که بهترین و مجربترین اونها در بیمارستان کودکان طالقانی هست.

دوستان عزیز و گرامی دختر من به مدت پنج ماه تمام از شدت دل درد ما رو هرشب روانه بیمارستان میکرد اما دل درداش خود به خود خوب شد. اما اخیرا پسر یکی از دوستام دچار کولیک های شدید میشد که به گفته خودش با مصرف یک هفته ای دارویی به نام    بایو گایا      دل درداش برای همیشه مثل آب روی آتیش قطع شده البته اینم بگم که این دارو رو بعد از گشتن تو کل تهران تو یه داروخانه به نام پارسین توی خیابون ناصری بعد از خ ظفر پیدا کرده.

امیدوارم مطالب براتون مفید بوده باشه . دختر من الان خدا رو شکر هیچ مشکلی نداره و فوق العاده باهوش و فرزه جوری که تو نه ماهگی شروع به راه رفتن کرد و خیلی زود به حرف زدن افتاد. اما فقط پنج ماه اول گریه می کرد. من هم همه روشها رو به کار میبردم و از بعضي از اونا واقعا جواب گرفتم اما بيشتر تلاش ميكردم که عذاب وجدان نداشته باشم.

بدرود – شاد و موفق باشید.

اینم تجربیات مامان آمنه عزیز

من هم چند تجربه دارم که مینویسم

پسر چهار ماهه دارم که مثل برادرش که توی این سن بود همیشه دل درد و کلافس

پزشک میگه به خاطر پر خوریه و درست هم میگه

استفاده از روغن کرچک برای ماساژ قبل از خواب خیلی خوبه

گرم نگه داشتن قسمت کمر و پاها

قبل خواب یک پارچه یا پتوی نازک رو مثل قنداق اطراف نی نی قرار بدین دستهاشو کنار بدن قرار داده و پارچه رو دورش بپیچید البته نه مثل قنداق های قدیمی خیلی محکم بلکه تا حدی که نی نی احساس امنیت داشته باشه

ترنجبین واقعا عالیه مادر و نی نی هر دو مصرف کنند

مامان هم باید هر روز صبح چای نبات کم رنگ و یا نبات داغ مصرف کنه

عرق نعنا و عناب بعد از ظهرها برای مامان فراموش نشه

ویدیو : طرز تهیه نبات داغ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Back To Top
free html hit counter